Auto Motor & Sport test av Tesla Model S

AMS

Senaste numret (23) av biltidningen Auto Motor & Sport innehåller en tiosidig test av Tesla Model S. Alla farhågor om totalsågning av bensinsniffande turbomatade biljournalister blir på en gång bortblåsta så snart man ser tidningens omslag: “Tesla Model S – varför finns andra bilar?”

Auto Motor & Sport skulle nog inte bli jätteglada om jag berättade i detalj vad som står i deras test, men som sammanfattning kan vi säga att de är lyriska över bilen, med en del berättigade och en hel del oberättigade farhågor. Ganska få faktafel, även om det smög med sådana horribiliteter som att bilen skulle dra 216kWh/km! Och att Tesla Motors fick hjälp av Mercedes och Toyota vid utvecklandet av Model S? Tja, om man räknar att rekrytera bilingenjörer, och köpa en nerlagd bilfabrik som “hjälp” så är det ju rätt.

Några citat från Auto Motor & Sports artikel:

  • “En ny tidsålder”
  • “Efter testet av Tesla Model S blir inget sig likt.”
  • “Första omkörningen blir en chock. Ingen nedväxling, ingen fördröjning, bara explosion!”

 

Förutom testet av bilen har de också en stor artikel om Elon Musk, en annan om elbilar i allmänhet, och info om BMW i3, VW E-up! och Renault Zoe. Uppemot hälften av tidningen handlar om Tesla och elbilar.

Allt som allt härlig läsning för Tesla-entusiaster alltså! Du kan köpa tidningen i tidningskiosken, online på Auto Motor & Sports sajt, eller varför inte utnyttja det fördelaktiga prenumerationserbjudandet vi medlemmar i Tesla Club Sweden har fått från AMS chefsredaktör? Då får du även läsa nr 24 av tidningen som utlovar en jämförande test av Tesla Model S mot BMW M550d och Lexus GS450h.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.