Ystad-Haparanda vanns av Jens Lindqvist

Vinnarbilen och tvåan i Haparanda

Första deltävlingen av SECC 2020, årets Swedish Electric Car Championship, sträckan Ystad-Haparanda vanns av vår medlem Jens Lindqvist, känd som Generalbogge på klubbforumet, med sluttiden 20 timmar 33 minuter. Han körde en 2017 års Tesla Model S 90D.

Tvåan Basse Engh kom i mål med sin Tesla Model 3 endast två minuter senare!

De tävlande startade lördagen den 1 augusti kl 11:22 från Ystad och vinnaren kom i mål kl 07:55 i Haparanda.

Därmed slogs mitt gamla rekord 20:51 från SECC 2018 (som visserligen var Haparanda-Ystad).

Stort grattis Generalbogge!

Resultaten blev till slut:

1. Generalbogge 20:33 (2017 års Tesla Model S 90D)

2. Basse Engh 20:35 (Tesla Model 3)

3. Shven 21:28 (Tesla Model X LR)

4. Lator 22:06 (Tesla Model S 90D)

5. iAkita 22:36 (Kia e-Niro)

6. Lophornis 23:11 (Hyundai Ioniq)

 

SECC2020_Ystad_start

Redan vid start valde de tävlande olika vägar (iAkita kom också iväg samtidigt som de andra, det var bara hans Glympse spårningsapp som trilskade lite de första minuterna). Starten flyttades i sista stund till Sankt Knuts torg i Ystad då Stortorget bedömdes vara svåråtkomlig och överfull. Sankt Knuts torg hade dessutom en hel rad med laddstolpar de tävlande kunde ta en sista klunk elektroner ifrån. Förberedelserna innan start, med att få igång Glympse appen och ta biler, drog ut på tiden så de tävlande kunde ge sig iväg på sin långa resa först klockan 11:22

AllapaE4

Trots olika vägval efter start hamnade dock alla på E4 norrut till slut. Men det initiala vägvalet visade sig vara avgörande för stora delar av tävlingen! iAkita valde att åka via Kristianstad vilket visade sig vara snabbaste vägen och han knep åt sig ledningen. Han behöll den sedan länge.

iAkita körde en Kia e-Niro så han stannade och laddade på andra orter än Teslorna. Därför växlades ledartröjan ibland: medan han laddade åkte någon Tesla om honom, men sedan återtog han ledningen när Teslorna stannade för laddning. Han hade stor hjälp av Ionitys extremt snabba laddare.

Tävlingen följdes av många intresserade online via Glympse kartan där man kunde följa de tävlande i realtid. Klubbens online forum gick också varmt med många inlägg (läs dem här!). Folk passade också på att vinka och hälsa längs vägen när de tävlande susade förbi eller stannade för att ladda.

Innan tävlingen var det många som gissade hur lång tid tävlingen skulle ta. Vissa jämförde mot vad resan skulle ta för avgasbilar. I teorin. Men verkligheten är sällan som i teorin.

Vilket skulle visa sig när de tävlande närmade sig vårt huvudstad. Söder om Stockholm var det en olycka som blockerade ena körfältet på E4 och drog på sig långa köer. De tävlande såg oroväckande svarta streck på sina navigatorer och undrade vad de skulle göra: försöka ta sig igenom eller åka runt?

Problemet med det svenska vägnätet är att det finns få vägar från södra halvan av landet till norra som inte passerar rätt igenom stadskärnan i Stockholm. Det finns ingen ringled runt staden. (Endast Sveriges och Albaniens huvudstäder saknar ringled i Europa.)

Sthlm_omvag

Lophornis och iAkita valde att försöka ta omväg runt Stockholm, de övriga deltagarna hoppades på det bästa och fortsatte längs E4. Som tur var hade olyckan städats bort och de slapp fastna i kö. Trafiken var tät men rullade på bra.

iAkita körde förbi Stockholm via Strängnäs och Enköping och kom tillbaka på E4 vid Uppsala. Före de andra tävlande! Ja, en Kia e-Niro höll ledningen timme efter timme på en tävling anordnad av Tesla Club Sweden! :shock:

Lophornis körde via Örebro och Sala och dök upp på E4 igen först vid Gävle. Hans Hyundai Ioniq var också före flera av de tävlande med Teslor! Finns det bara ordentliga laddnätverk så går det att åka långt även med andra elbilar.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 75

Problemen för Kia och Hyundai började i Söderhamn. Medan södra Sverige har gott om snabba Ionity laddare finns det knappt några i norra halvan av landet. De fick börja ladda på långsamma 50 kW laddare – och än värre: komma fram till laddare där någon annan redan höll på att ladda! iAkita rapporterade i desperata inlägg på vårt forum om laddare efter laddare han åkte till som var trasig eller upptagen. Hyundain och Kian började halka mer och mer efter Teslorna.

MalrakaHaparanda

När Generalbogge och Basse Engh närmade sig Haparanda var Shven i Töre, Lator norr om Luleå – och iAkitas Kia e-Niro strax söder om Luleå. Lophornis Hyundai Ioniq kämpade på i Piteå trakten.

Haparanda2min

In i det sista försökte Basse Engh ta in Generalbogges ledning. Han fortsatte längs E4 i hopp om snabbare väg än Köpmansgatan på väg mot Stora torget. Men förgäves. Generalbogge vann med hårfin marginal: 2 minuter på 163 mil!

Sedan rullade bil efter bil in i mål. Sist i mål men ändå mest imponerande på något sätt var Lophornis med sin Hyundai Ioniq. Visst var han två timmar 38 minuter efter vinnaren – men med en elbil med endast 28 kWh batterier. Hyundais ingenjörer har bevisat att det behövs inte enorma batteripack och hundratals kW laddeffekt för att bygga en långfärds-elbil. Lophornis resultattid på 23:11 är en lika stor bravur som Generalbogges rekordtid på 20:33.

Läs även rapporten från deltävling två och se vem som vann SECC 2020 här!

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Roger Wiberg

    Tur man inte var med , med sin Leaf.