Backa försiktigt

Backlinjer

Nästa gång du backar med din Tesla Model S tänk på att hjulen hamnar hjälplinjerna som syns i back-kameran, inte innanför! Speciellt om du ska parkera längs med tex trottoarkanten är det viktigt att få lite avstånd mellan hjälplinjerna i backkameran och trottoarkanten! I värsta fall kan du skrapa och skada fälgarna.

På exempelbilden ovan kommer ditt bakhjul nudda parkeringsrutans vita streck – inte hamna precis innanför som man skulle kunna ha trott av hjälplinjen.

Det är olyckligt att linjerna är lite snålt tilltagna. Vanligtvis brukar sådana hjälplinjer vara väl tilltagna för att tillåta en viss felmarginal – hos Model S är det tvärtom. Vi får hoppas Tesla Motors ökar på marginalerna på backlinjerna i en framtida programuppgradering. Speciellt med tanke på att Tesla Model S är en så pass bred bil som den är.

Några av våra medlemmar berättar på vårt forum att de har repat sina fälgar för att de litade på backlinjerna. Gör inte om deras misstag!

Gör istället så här: när backen ligger i rikta din höger backspegel neråt så du ser marken bredvid bilen så du kan backa säkrare. Därefter kommer backspegeln alltid att riktas neråt varje gång du lägger i backen – och återgå till vanliga läget när du kör framåt.

 


TCS ett år sedan: Svalt och skönt

För ett år sedan kom vi med ett annat tips, som behövdes då, men kom tyvärr inte till mycket användning den här sommaren :(

 

Tagged . Bookmark the permalink.