Model X dörrar

Dagen innan Tesla Motors release av Model X ser vi en av prototyperna öppna sina dörrar.

Ojjjj… vad… lååååångsam… den… är… :-(

De sex sekunder det tar i videon ovan att öppna bakdörrarna imponerar inte på någon. Inte på han som öppnade dörren heller – han orkar inte vänta ut den utan duckar under den med huvudet innan dörren helt öppnat sig. Nästa gång du öppnar din bildörr – räkna långsamt till 5 innan du sätter dig. :shock:

För att undvika negativa artiklar måste dörrarna på de färdiga bilarna öppna sig snabbare! Att föraren tvingas hoppa ut och graciöst trycka till dörren för att få den att klicka på plats efter att man har stängt den slipper framtida Model X köpare dock. Den lilla behövliga knycket förklarar dock varför vi har sett så många prototyper av Model X med bakdörren på sniskan.

Vi hoppas och håller tummarna att i morgon när Model X visas upp för världen blir vi positivt överraskade av dörrarna. I morgon kväll kl 19 i USA -dvs natten till onsdag svensk tid- kommer eventet ske på Tesla Motors fabrik i Fremont. (Våra onsdagsnyheter kommer därför bli något försenade så vi får med de allra senaste om bilen.)

ModelX6

Då får vi också reda på om varianten av Model X med 6 säten (se ovan) är något mer coolt än en ”vanlig” 7-sitsig Tesla Model X med mittenstolen i mittenraden borttaget? Rykten går om snurrbara stolar…

Lagom innan släppet har vi också fått reda på räckviddssiffrorna enligt amerikanska (ganska så rättvisande) EPA körcykeln: Tesla Model X P90D kommer ha 250 miles (402 km) räckvidd – att jämföras med P85D 253 miles (407 km). Model X behöver alltså ha de 6% större batterierna för att få samma räckvidd som vi har vant oss vid från Model S. Inte undra på – Model X är ju både tyngre och har högre luftmotstånd.

 

Tagged . Bookmark the permalink.