292 Teslor levererade förra månaden!

TCS-12

Tesla Motors levererade otroliga 292 Teslor till svenska kunder under September månad rapporterar BilSweden. Det är fler bilar än Tesla sålde i vårt land hela år 2013 och 2014 – sammanlagt!

Förutom att volymleveranserna av Tesla Model X kom igång har även dubbelt så många Model S levererats än månaden innan – närapå rekord det också för sig. Under September månad levererades det 163 Tesla Model S och 129 Model X.

Att de 292 Teslorna var mer än dubbelt så många som de 122 elbilar alla övriga biltillverkare sammanlagt levererade under månaden är ju bra. Men ännu mer häpnadsväckande är att det levererades fler Teslor än Volvo laddhybrider förra månaden! 292 Teslor mot 235 Volvo laddhybrider (alla deras modeller sammanlagt!!!).

Ett tag såg det ut som om Tesla inte skulle kunna sälja lika många bilar i år som i fjol, försäljningen låg efter. Men tack vare den enorma skutten under September månad är de nu ikapp och förbi fjolårets siffror: 759 Teslor levererade i år Januari-September mot 720 samma period i fjol. Verkar lovande för årets siffror.

Därmed finns det nu sammanlagt över 2,000 Teslor i Sverige!

Vi har också märkt en markant ökning av medlemmar på Tesla Club Sweden som anmälde sig som Teslaägare. (Har du inte gjort det så gör det nu.) Vi är snart uppe i 2600 medlemmar, varav 700 Teslaägare!

Även internationellt slog Tesla rekord: under senaste kvartalet har de levererat 15,800 Model S och 8,700 Model X, sammanlagt 24,500 bilar! Dessutom var 5,500 bilar redan på väg till sina köpare vid kvartalets slut, totalt hade Tesla Motors tillverkat 25,185 bilar. Det bådar bra både för nästa kvartals leveranssiffror och bokslutet för Q3.

Siffrorna fick en omedelbar effekt på sajter som seekingalpha.com och andra “aktieinformationssajter”: det ständiga flödet av artiklar som sågade Tesla vid fotknölarna avbröts plötsligt i måndags när de nya leveranssiffrorna kom. Det har inte kommit en enda domedagsartikel om Tesla Motors sedan dess :-)

Vi har uppdaterat vår statistiksida med de nya siffrorna.

 


TCS ett år sedan: Tesla Model X eventet

För ett år sedan visade Tesla Motors upp bilen som nu levereras till de svenska kunderna: Tesla Model X

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---