4 måste-tillbehör till din Model Y

Dagens artikel är sponsrad av tillbehörssajten Hamphi

Alla nyblivna Tesla ägare inser förr eller senare att de behöver köpa några tillbehör till sina bilar. Model Y är ganska så topputrustad redan från början men de flesta hamnar till slut ändå hos någon tillbehörsbutik och köper några grejer till nya bilen.

Som till exempel en bagagerumsmatta. Inne i kupén duger de medföljande golvmattorna förvånansvärt bra men bagagerumsgolvet blir snabbt smutsigt, speciellt om man stoppar i till exempel barnvagnar eller rullväskor med smutsiga hjul.

Vi testade bagagerumsmattan 3D Maxpider från tillbehörsbutiken hamphi.com. Den passar som hand i handsken, med millimeterpassform som ser till att den inte glider omkring. Det finns många olika mattor i olika prisklasser från olika tillverkare. Fördelen med 3D Maxpider är just 3D utformningen med höga kanter som får smutsen att stanna kvar.

Köper du bagagerumsmatta tänk på att köpa en vikbar sådan med veck halvvägs in på längden. Teslas originalmatta till exempel saknar ett sådant vikbart veck vilket gör att det blir svårt att lyfta golvskivan och komma åt nedre utrymmet.

En annan oumbärlig tillbehör är tyvärr bändverktyget i plast. Tesla har nämligen en alldeles otroligt dum design för Model Y dragkrok. Man måste bända loss en plastlock längst nere bak på bilen för att komma åt hålet där man ska montera dragkroken. “Använd ett tunt objekt, till exempel en smörkniv eller en spårskruvmejsel, för att bända runt dragkroksskyddets kanter och lossa de 15 klämmorna som fäster skyddet på den bakre inklädnaden” skriver Tesla i sin Model Y manual. Jag skulle vilja träffa den ingenjören som konstruerat sk*ten, ge honom en slö smörkniv i handen och be honom försöka. Eller skrapa sönder plasten med en skruvmejsel.

Vill du slippa stå där första gången du ska dra nånting med din bil och svära och försöka få loss panelen, de 15(!!!) klämmorna som håller fast den sitter som berg, skaffa ett plastverktyg som gör att det blir lättare att bända loss den utan att lämna fula skrapmärken i plasten.

Tesla Model Y har enorma förvaringsutrymmen under armstödet och mittkonsolen. Kanske lite väl enorma. Öppnar man armstödet är det ett djupt förvaringsutrymme under som sväljer massor med saker – men som också gör dem svåra att hitta sedan. Med en förvaringslåda blir det lättare att samla småsaker man ofta behöver överst. Till skillnad från Teslas originallåda ger den vi testade fortfarande åtkomst till 12V uttaget vilket är smidigt om man till exempel vill koppla in en kylväska.

På golvet under framstolarna finns två luftutblås som ska värma foten på dem som sitter i baksätet. Tyvärr är det i form av två öppna hål på golvet utan skyddsgaller. Stenar och annat som lossnar från baksätespassagerarnas skor har en tendens att förr eller senare ramla ner i de hålen och börja rassla där när man åker. Man blir galen av ljudet och det är svårt att få loss stenarna när de väl ramlat i. Därför bör du skaffa skyddsgaller över luftutblåsen.

Tyvärr har Tesla haft olika stora öppningar i olika årsmodeller av sina bilar så håll tungan rätt i mun när du beställer skyddsgallret! Eller gör som vi och köp Jowuas skyddsnät istället som med kardborrband lätt fästs över alla luftutblåsen oavsett storlek.

Med dessa fyra tillbehör får du rätt start på ditt ägande. Det finns en hel uppsjö av andra tillbehör från många olika tillverkare och tillbehörsfirmor. Men vi känner att dessa fyra utgör nog basen som de flesta nyblivna Tesla Model Y ägare borde överväga att införskaffa.

Har du några andra favoriter? Tipsa om dem i kommentarsfältet nedan!

Dagens artikel är sponsrad av tillbehörssajten Hamphi

Bookmark the permalink.