9 Tesla Model S levererade i Oktober

 

Tesla Model S blev överlägsen vinnare i Gröna Bilisters tävling Miljöbästa bil 2015 i går. Vinnaren utsågs genom en kombination av jurygrupper och läsaromröstning i tidningen Auto Motor & Sport. Auto Motor & Sport testade förresten Model S första gången för exakt ett år sedan och skrev redan då “Varför finns det andra bilar?

 


Förra månaden nyregistrerades 9 Tesla Model S i Sverige enligt elbilsstatistik.se. Därmed finns det 190 Tesla Model S i Sverige. Tycker någon att den siffran är låg ska de jämföra den med Volkswagen som lyckades med konststycket att leverera -6 e-Up under månaden. Ja, minus. Naturligtvis är det inte minus bilar de levererade, utan det totala antalet e-Up i Sverige som minskade under månaden med 6 bilar. Vart de tog vägen vet vi inte, men gissningsvis såldes i utlandet? Hela elbilssverige står och vacklar nu när nya regeringen har ryckt under mattan under fötterna.

Vi har uppdaterat vår statistiksida med de nya siffrorna.

 

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
 • JH

  Har inte hängt med. Vad har hänt med från regeringshåll?

  • AndOne

   Inget alls. Man vet inte vad de skall göra med förmånsvärdet på elbilar, får man 40 papp fortfarande om man köper en elbil? Osv osv. Luddigt är ordet. Jag måste veta vad förmånsvärdet skall bli på lång sikt om jag skall köpa en Tesla. Helst borde förmånsvärdet tas bort helt på elbilar så som man har gjort i Holland.

   • JH

    Hmm. MP är ju mest emot privatbil överhuvudtaget, så skatte växling i deras värld är skatte höjning och subvention för kollektivtrafik. Merparten av övriga partier är mest intresserad av att ha bibehållna inkomster till staten, med minimala utgifter samtidigt som man kan uppfylla imagen. Så vi kommer förmodligen att få något som låter bra och är garanterat overksam.