Älgtest av Model S

Svenska tidningen Vi Bilägare testar Tesla Model S i sitt senaste nummer (17/2013 som utkommer 3 december). Enligt filmen från provkörningen så har de bland annat utsatt Teslan för det klassiska älgtestet.

Hur det gick? Behöver du ens fråga det? Naturligtvis klarade sig Tesla Model S galant. När amerikanska testmyndigheten NHTSA skulle testa hur Tesla Model S beter sig när den voltar fick de ju problem med att över huvud taget få bilen att slå runt! Och det NHTSA inte lyckades med lyckades inte heller Vi Bilägare med.

Vi Bilägare har släppt ett YouTube-klipp om biltestet, som börjar med den av tyskarna så fruktade “der elk-test” och som bilen ser ut att klara galant.

Tyvärr väntar vi fortfarande på första svenska artikeln på Tesla Model S utan faktafel. Den här gången smög det med påståenden om att Tesla snart ska tillkännage sin svenska återförsäljare. Men -som alla vet- säljer Tesla Motors bilarna direkt, med sina egna säljare i alla länder, och beställning via Internet. “Tja, lite dilligt blev det kanske.” medger Vi Bilägares redaktionschef Tommy Wahlström.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.