Årsmötet 2017

TCS17-1

Lördagen den 20 Maj var det åter dags för vårt traditionella Majmöte, tredje året i rad. Tesla efter Tesla gled tyst in på parkeringsplatsen utanför Teslas Servicecenter i Infra City.

TCS17-2

Till slut blev det 37 bilar som stod utanför medan vi blev bjudna på kaffe och bullar av Tesla inne i deras lokal. Efter lite mingel höll jag en kort tal om att just i dagarna har det blivit 3000 Teslor i Sverige, varav 920 ägare är medlemmar i Tesla Club Sweden. Tillsammans med våra övriga medlemmar, “de som ännu inte köpt sin Tesla” är vi med 3200 medlemmar Sveriges största elbilsklubb.

TCS17-3

Sedan satte vi oss i våra bilar och begav oss in mot staden. Tyvärr blev karavanen bitvis väldigt uppstyckad, trots alla våra försök till lugnare åkväg. Rödljusen gjorde allt de kunde för att sära på oss. Vi fick stanna många gånger för att ge de bakomvarande en chans att hinna upp. Men vart vi än åkte, var vi än stannade till hördes det överallt “Tesla… Tesla” från de förbipasserande. Många tog bilder och vinkade!

TCS17-7

Efter att ha åkt Birger Jarlsgatan och Strandvägen styrde vi mot Karlaplan där vi omringade fontänen – och den loppmarknad som råkade pågå där. Där stannade vi till och väntade in dem som hade halkat efter.

TCS17-4

Efter en ofrivillig extravarv runt Karlaplan (ledarbilen missade utfarten från rondellen) började vi åka tillbaka, längs Karlavägen, Kungsgatan och Sveavägen. Där kom vi också rejält ifrån varandra, men tack och lov visste alla att slutmålet var vid Haga Forum så alla kom fram dit till slut.

TCS17-6

Buffébordet väntade dukad på oss och vi kunde alla frossa i kalla och varma rätter, för att inte tala om dessertbordet!

 

Vårt medlem tehjimos gjorde följande video av eventet:

Tagged , . Bookmark the permalink.