Gratis Superladdning, fast inte, men en gratis Tesla i alla fall

ModelSglastak

Helgens nyheter från Tesla förvirrade de flesta, det tog ett tag innan alla frågetecknen rätades ut.

Allt började när Tesla den 15 Januari i år avskaffade den gratis livstids Supercharger laddning de hittills haft för alla sina Model S och X bilar. Bilar som beställdes senare fick endast 400 kWh el gratis per år när man laddar på Superchargers, el utöver det kostar 1:90 kronor per kWh. Ägare som hade fått sina bilar levererade berättade om att på deras My Tesla konto kunde de se hur mycket gratis el de hade kvar att ladda och hur mycket de ska betala för laddning därefter.

Nu har Tesla ändrat sig. Plötsligt försvann den informationen från ägarnas konton och de välkomnades av ett meddelande om att de också har fått gratis Supercharger-laddning. Ganska så trevlig överraskning för många. Hur många andra bilbolag har sagt till sina kunder “äsch inte ska du behöva betala för bränslet inte”.

Bättre än så, alla nuvarande Teslaägare som köper en till Tesla Model S eller X i framtiden kommer få gratis Supercharger laddning även till den nya bilen de köper.

Så har alla fått gratis laddning nu? Nej inte riktigt.

Teslas designsida där du beställer nya bilar har inget ändrats. Där står det fortfarande “Åtkomst till Teslas Supercharger nätverk med 400 kWh gratis Supercharger kredit årligen”. Det är inte att texten är gammal – beställer du en Tesla Model S eller X idag får du fortfarande “bara” 400 kWh gratis Supercharger laddning per år, inte obegränsat. Ändringen till obegränsat gratis Superchargerladdning gäller endast dem som redan har beställt sina bilar.

Så är det kört? Har alla andra fått gratis Superladdning men inte du?

Nä, fram till den 31 december i år kan du fortfarande köpa en Tesla med gratis obegränsat Supercharger-laddning om du använder dig av en referral-länk. Som dessutom ger dig 9000 kronor rabatt på inköpspriset! Både billigare och bättre. Befintliga Teslaägare kan ge bort upp till 5 sådana referral-länkar, en länk som du ska klicka på när du beställer.

Så planerar du köpa en Tesla i år – se till att använda någon befintlig ägares referral-länk! Känner du ingen kan du hitta massor med inlägg på vårt forum där Teslaägare vill ge sina länkar till dig. De vinner nämligen också på det hela. Ja, de vinner faktiskt en gratis Tesla till sina barn.

TCS17-3

Använder du en Teslaägares referral-länk så inte nog med att du får köpa din Tesla lite billigare och får gratis Supercharger laddning till den – han som gav dig länken får också en liten leksaks-elbil till sitt barn! Tesla har verkligen utformat nya referral-programmet till att både nya kunder och gamla ägare ska vilja använda rabattkoderna.

Förutom barn-Teslan kan de som värvar fler nya kunder få förtur till Solar-roof-installationer, nya fälgar till sin bil, en Powerwall, eller inbjudan till när Tesla ska visa upp sin nya lastbil i September i år. Dessutom lottas det ut en Model X P100D till en lycklig vinnare.

För begagnade Teslor gäller det att om bilen beställts av sin första​ ägare innan 15 januari 2017 har den gratis Supercharger laddning bilens livslängd ut. Men om bilen beställts efter det gäller gratis Supercharging endast den första ägaren – inte dig som köper bilen begagnad! Var beredd på förvirring kring exakt vilka bilar som kommer ha gratis Supercharging även för ägare nummer två och vilka inte. Var beredd på att inte ens säljaren vet exakt vad som gäller. (Köper du en bil från 2016 eller tidigare har den dock alltid gratis Supercharging.)

Tycker du allt detta låter krångligt? Ja, det tyckte vi också. Speciellt i början, innan alla detaljer reddes ut. Ärligt talat ganska så klantigt hanterat av Tesla, men i slutändan väldigt-väldigt fördelaktigt för dig som konsument!

Kort sammanfattat:

Har du redan köpt en Tesla? Grattis! Du har gratis Supercharging!

Ska du köpa en ny Tesla? Använd en referral-länk när du köper din Tesla så du får gratis Supercharging! OBS! Köper du utan referral-länk får du bara 400 kWh gratis Supercharging per år, sedan måste du betala 1:90/kWh!

Ska du köpa en begagnad Tesla? Teslor som deras originalägare beställde innan 15 Januari 2017 har gratis Supercharger-laddning även för ägare nummer två – men inte senare bilar.

Äger du redan en Tesla? Då kommer du få gratis Supercharger laddning även för framtida Model S och X som du köper.

Dessa regler gäller för Model S och X, men inte kommande Model 3.

Bookmark the permalink.
 • Axel Svensson

  Som Tibor skriver: “Tesla har verkligen utformat nya referral-programmet till att både nya kunder och gamla ägare ska vilja använda rabattkoderna.” Referral-programmet känns också som att man får lite uppskattning från Tesla även efter själva köpet.

  http://ts.la/axel6326

 • Johan Borgare

  Hej,
  Skulle gärna vilja ge en mini tesla till min syterson.
  http://ts.la/claesgran4872

 • G F

  Jag tycker Tesla gör helt rätt, det finns väl ingen som lagt ner så mycket tid på att förklara och visat upp Tesla, som alla vi “gamla” Tesla åkare tillsammans, förmodligen inte ens Tesla skälva. :)

  En till kod till, om någon behöver en eller de andra “taget slut” (är ju begränsade till fem klick var).
  http://ts.la/gran43

 • Pago

  Så jag delar gärna också med mig av rabatt samt gratis laddning.
  Ta en titt på länken så står det klart och tydligt vad du får när du beställer genom den.
  http://ts.la/robert7701

  Har du några frågor så tveka inte att fråga mig.