Barkarbyträffen

ikea

I lördags kväll var Tesla Club Sweden med på Barkarbyträffen för första gången. Barkarbyträffen är en stor bilträff på IKEA Barkarbys parkering som Baked Society brukar anordna några gånger per år. Ett mecka för muskelbilar, raggarbilar, uphottade Volvos och liknande fordon där avgasbrölet endast får överröstas av stereoanläggningen.

Vi placerades just mittemellan avdelningen “muskelbilar” (de flesta med färre antal hästkrafter än Teslorna 😉 ) och avdelningen “bilar där stereoanläggningen har högre effekt än motorn och där baksäten ersatts av högtalare”, med resultatet att man knappt kunde höra ens tankar. När man inte ens hör avgasvrålet från en Chevrolet med V8 motor förstår man kanske ljudvolymen vi hade runt omkring oss. 😯

summon

Våra sex bilar drog många intresserade till sig, men det som fick de flesta att haja till var Teslan som körde av sig själv. Folk som gick förbi stannade till för att släppa ut bilen som började köra ut från parkeringsfickan… ansiktsuttrycken folk sen fick när de insåg att bilen saknade förare utan körde av sig själv var oförglömliga. Tappade hakor låg i drivor kring våra bilar och folk började viska “Tesla… Tesla…” och rev upp sina mobiler för att fota. Sen tryckte ägaren på reverse-knappen på sin mobil och bilen backade snällt tillbaka till sin parkeringsficka igen. (Ja, vi struntade hejvilt i regel nummer ett vid demonstration av summon: “demonstrera aldrig summon” 😉 )

Det som var glädjande var att se hur många som har hört talas om Tesla, visste allt om accelerationstider och sånt. Många till och med kände till Supercharger-nätverket! Kunskapen om Tesla har verkligen börjat sprida sig bland bil-intresserade. Bemötandet blev inte alls det man kanske fördomsfullt skulle ha trott från “petrol-heads” och “raggare”. Allmänna ljudnivån kunde dock tyvärr inte inbjuda till några längre samtal.

Summa summarum var det en lyckad kväll, tehijmos du får gärna organisera oss till nästa Barkarbyträff också, nästa vår. Gärna då en plats lite längre bort från dunka-dunka-avdelningen.

 


Vi bara måste dela med oss följande guldkorn från Audi Deutschlands officiella YouTube kanal. Detta är alltså en officiell reklamvideo från Audi:

Förutom den självklara frågan “vad exakt rökte de på egentligen?” väcker filmen så många andra frågor. Har Audi alltså erkänt nu att endast dinosaurier kör deras bilar? Och hur skulle det kännas att köra en bil vetandes att det är din mamma som skvalpar runt i bensintanken? Idén att en fossilbiltillverkare tar till en dinosaurie i sin reklamfilm blir ju så… fel år 2016. Vi kan sammanfatta filmen med att Audi borde byta slogan till:

Vorsprung durch T-Rex

 

 


TCS ett år sedan: Man ska inte behöva vara påläst

För ett år sedan tittade vi på hur otroligt lite -och fel!- det står om elbilar i dagens körskoleböcker. Fortfarande består hälften av undervisningen i att eleverna ska över huvud taget få en fossilbil att börja rulla. Det är draglägen och växlingar och oljestickor med mera. Vi efterlyste bättre information om elbilar i böckerna – många av dagens körkortselever kommer ju köra elbilar eller laddhybrider i framtiden. Så man åtminstone vet skillnaden mellan ett vägguttag och en snabbladdare.

Tagged , , . Bookmark the permalink.