Barnen där bak

 

Tesla Model S har som tillval två bakåtvända extra stolar i bagageutrymmet för barn.

Utsikten för barnen är bra tack vare den stora bakrutan. Men på grund av just samma stora bakruta kan det bli väldigt varmt i de sätena när solen gassar på en varm sommardag. Luftkonditioneringen kan få problem med att blåsa tillräckliga mängder kyld luft ända längst bak i bilen.

Nu är gassande sol ett större problem i Kalifornien än i säg Kalmar, men visst kan det bli varmt ibland även under den svenska sommaren. (Man kan alltid hoppas iaf…)

Kör du ofta med barnen längst bak, eller har kanske ett husdjur där när du kör, bör du överväga att tona bakrutan med tex rökfärgad solfilm. Det minskar värmen effektivt rapporterar Tesla-ägare i varmare klimat.

Eller så kan du titta på Rear Liftgate Sunshade från Tesla Motors butik. Fast köpa den kan bli krångligare, då de inte skeppar den till adresser utanför USA – du måste istället kontakta din lokala Service Center… så snart den har öppnat, ja.

En annan lösning är förbättrad ventilation. ChrisTX på teslamotorsclub.com försöker tex ta fram en ventilationslösning till extrasätena.

Vill du skydda bilen från solen när du står parkerad ute i det fria kan du ta en titt på skydden som EVANNEX säljer. Förutom traditionell vindruteskydd har de även skydd för sido- och bakrutorna också. Dyrare än de på Biltema, men måttanpassade.

 

Kör du barn i extrasätena i bagageluckan är det väldigt viktigt på att du tänker på en sak till: tänk på hur du beter dig när barnen ska sätta sig på sina platser! Folk är inte vana vid att se folk lasta in barn i bagageluckan på bilar. Folk har sett för många filmer. Folk har livlig fantasi. Folk ringer polisen när de ser någon tvinga in barn i backluckan på en bil på en parkeringsplats!!! Det har hänt flera gånger i USA att polisen har fått rycka ut efter larm om misstänkt kidnappning av barn – bara för att hitta en förvånad Tesla-ägare. Skapa inte första sådana nyhetsrubriken i Sverige.

 

Talar vi om polisen måste jag bara dela med mig av en bild: när laddplatsen för elbilar har ockuperats av en felparkerad bensinbil heter det att man har blivit “ICE-ad” (ICE = Internal Combustion Engine = förbränningsmotor). Då vill man ju ringa polisen i sin förtvivlan över att inte kunna ladda. Men… vem ska den här stackars elbilsägaren ringa?

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.