Tesla Motors nyhetsbrev

Det har kommit ett nyhetsbrev från Tesla Motors Sweden. Äntligen lite officiella nyheter om Tesla Motors planer i Sverige, inte bara mitt spekulationssvammel. Å andra sidan innehöll brevet få nyheter för er som är regelbundna läsare här…

Här är nyhetsbrevet i sin helhet, med kommentarer efteråt:

DE SENASTE NYHETERNA FRÅN
TESLA SVERIGE
2014 har redan varit ett väldigt spännande år för Tesla Sverige och mycket mer kommer! Här är en kort uppdatering av några saker vi kan vänta oss inom de närmaste månaderna.
TESLAS FÖRSTA SVENSKA BUTIK ÖPPNAR I
TÄBY CENTRUM
I slutet av förra året öppnade vi en pop up-butik i Täby Centrum. Sedan dess har vi introducerat tusentals personer till Teslas banbrytande teknologi och den prisbelönta Model S.Efter framgångarna med pop up-butiken är Tesla glada att presentera en permanent butik i Täby Centrum! Kom förbi vår nya butik fr.o.m. torsdag 19 juni och upptäck, eller återupptäck, den revolutionerande Model S. Vi skickar en påminnelse när vi har öppnat officiellt!
SUPERCHARGERS KOMMER TILL SVERIGE

Med över 100 Superchargers öppna globalt är nu de svenska vägarna näst på tur att aktiveras! Model S har funnits på de svenska vägarna sedan september 2013. Och med många fler leveranser under året är Tesla glada över att vi i sommar kommer öppna våra första Superchargers i Sverige. De nya stationerna längs E6 och E18 kommer att möjliggöra resor för Model S ägare mellan Oslo och Köpenhamn samt Oslo och Stockholm, utan att någonsin mer behöva stanna för att tanka bränsle. Med övriga Superchargers som vi öppnar inom de närmaste månaderna kommer omkring 90% av den svenska befolkningen bo inom 320 km från en Supercharger-station innan året är slut.

TILLVÄXT OCH UTVIDGNING I SVERIGE

Teslas svenska team har vuxit de senaste månaderna med nya, vänliga ansikten inom försäljning, leverans och Supercharging. Förutom vår butik i Täby Centrum kommer Stockholm snart att välkomna ett försäljnings- och servicecenter i InfraCity vilket ger ytterligare tillskott till vårt svenska team inom kort.

I mars växte vårt försäljningsteam till att omfatta även Göteborg där möjligheten till provkörning nu är tillgänglig. Vi kommer att öppna ett försäljnings- och servicecenter även där senare i år vilket gör det smidigare än någonsin att utforska ägandet av en Model S i Sverige.

REDO ATT PROVKÖRA? Provkör
I MEDIA

Aftonbladet – Så bra är Tesla Model S 
M3 – Tesla Model S P85: Grym elbil bryter ny mark 
Elbilen i Sverige

 

Så långt nyhetsbrevet.

Vi visste ju som sagt var om det mesta i det men det är strålande att våra spekulationer bekräftades av ett officiellt nyhetsbrev från Tesla Motors! Vi hoppas de hädanefter kommer att ha det som vana!

Butiken i Täby C visste vi om tex, men bra att vi nu också vet när den ska öppna! (Även om många gissade 1 juni.) Fast lite konstig öppningsdatum dagen före midsommarafton…

Att Superchargers kommer till Sverige har också varit underlag för många spännande diskussioner på vårt forum, och många nyhetsartiklar här:
Svenska Superchargers till sommaren
Svenska Superchargers på kredit?
Inuti Tesla Supercharger
Här vill Tesla bygga Superchargers i Sverige

Skönt att de nu bekräftar sina utbyggnadsplaner officiellt, och vidhåller tidsplanen att inviga stationerna längs E6 och E18 “under sommaren”. (Fast på “Teslaspråk” brukar det tyvärr oftast betyda “precis innan sommaren är slut, kanske rentav i höst”). De står också fast vid att bygga Superchargers även i övriga södra Sverige, enligt sina ursprungsplaner. Glädjande nyheter!

Att Tesla Motors servicecenter i Stockholm skulle hamna i Infra City har det också spekulerats om, men nu har vi även det officiellt svart på vitt. Och att Tesla Motors bekräftar sina planer på att öppna ett försäljnings- och servicecenter i Göteborg senare i år glädjer våra medlemmar i närheten där.

Länkarna i nyhetsbrevet länkar till Tesla Motors vanliga hemsida. Men bland “i media”-länkarna hittar vi ett guldkorn: “Elbilen i Sverige” länken länkar inte bara till en testkörningsartikel utan till hela första numret av tidningen Elbilen i Sverige, med mycket spännande läsning!

Vill du också få nyhetsbrev från Tesla Motors ska du anmäla dig på deras mailinglistor på deras hemsida. Kom dock ihåg att det finns två olika nyhetsbrevslistor som de driver, anmäl dig på båda: lista 1lista 2

Vi tackar Tesla Motors för detta spännande nyhetsbrev och hoppas att de har skaffat sig en vana nu och kommer med mer regelbundna nyheter i framtiden!

 

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.