Svenska Superchargers till sommaren

 

Tesla Motors visar nu sin planerade utbyggnad av Europeiska Supercharger nätverket på bilmässan i Genève. Under året kommer de placera sina Supercharger snabbladdstationer på 100 ställen i Europa, varav flera i Sverige.

Tidigare har vi sett en karta från Tesla Motors där de markerar 12 ställen i Sverige de vill bygga Superchargers på, innan årets slut. Vi har även hört att de första stationerna ska invigas nu till sommaren. Spekulationerna har gått vilda var de första stationerna kommer att hamna.

eu_newsletter_sept_sc_01_small

 

Nedanstående karta som Tesla Motors avslöjade i Genève visar just var de första stationerna kommer att hamna, och vilka vägar som får vänta till hösten och vintern:

2014mapSV

Första vägar att få Supercharger snabbladdstationer i Sverige blir alltså E18 mellan Oslo och Stockholm, och E6 mellan Oslo-Göteborg-Malmö. De kommer att få 4 Supercharger stationer redan till sommaren.

Låt oss gissa att de absolut första stationerna kommer att dyka upp längs med E6. Det är viktigt för Tesla Motors att knyta ihop laddnätverken i Norge och Tyskland, och på så vis kunna genomföra en “European roadtrip” Trondheim-till-Venedig på 2600 km redan till sommaren.

Övriga stationer kommer senare i höst:

  • längs E4 (Sundsvall-Stockholm-Malmö)
  • längs riksväg 40 (Jönköping-Göteborg)
  • längs E20 (Örebro-Göteborg)
  • längs E14 (Sundsvall-Östersund-Trondheim)

Läs gärna våra tidigare artiklar om Supercharger stationerna, och den nya billigare modellen av dem.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.