Behåll din gratis Supercharging

Under helgen mejlade Tesla ägare av äldre Model S och X som har gratis Supercharging snabbladdning att de nu kan överföra den till en ny bil. Erbjudandet har mejlats till kunder i flera länder världen över.

“Under en begränsad tid kan du nu föra över din gratis obegränsade Supercharging från ditt nuvarande fordon till din nyköpta eller leasade Model S, Model X eller Model Y” står det i mejlet. Man ska beställa och ta emot leverans av sin nya Tesla före årets slut för att erbjudandet ska gälla.

Upplägget påminner väldigt mycket om “amnestin” för Fullständig Självkörningsförmåga företaget erbjöd under förra kvartalet. Teslan du äger idag ska ha gratis Supercharging. Din fabriksnya Model S, X eller Y ska du hämta ut innan årsskiftet. Du måste då fortfarande äga gamla bilen också. Du fyller i en blankett och Tesla överför då gratis Supercharging från den gamla bilen till den nya. Den gamla bilen blir alltså av med gratisladdningen.

Läser man det finstilta får den nya bilen gratis Supercharging endast så länge du äger den. När du säljer bilen i framtiden kommer den bli av med gratisrabatten. Överföringen mellan gamla och nya bilen kan ta upp till två veckor. Under tiden har ingen av bilarna gratis Supercharging, du måste då betala för laddning under perioden.

En viktig detalj är att erbjudandet inte kan kombineras med andra kampanjer och rabatter. Som till exempel värvningsrabatten, prisjusteringar eller den kampanjen med sänkt ränta som Tesla kör just nu. Taxichaufförer och andra som använder sin Tesla för kommersiella ändamål blir nog också besvikna när de ser att de inte kan utnyttja erbjudandet.

Är du osäker på om din bil har gratis Supercharging kan du öppna Tesla-appen på din telefon, scrolla till botten och klicka på “Specifikationer och garanti” knappen.

Det är intressant att överföringen av gratis Supercharging även gäller om man köper en Model Y, den modellen har aldrig erbjudits med gratis snabbladdning förut. Men nu kan det dyka upp några sådana “enhöringar”.

Vi vet att vi har ett antal medlemmar som äger en många år gammal Tesla Model S eller X men som hållit fast vid gamla klenoden för att kunna njuta av gratis Supercharger snabbladdning på sina resor. Nu när de fått mejlet med erbjudandet kommer nog flera överväga att passa på och byta upp sig.

Har du en gammal Tesla som är berättigad erbjudandet? Hur går dina tankar nu? Berätta i kommentarsfältet nedan!

Bookmark the permalink.