Black Friday fynd till elbilen

BlackFriday

Idag på årets stora readag kan du göra många fynd. Men inte bara på kläder och prylar utan även på tillbehör till din Tesla – eller rent av på en ny elbil!

De flesta av de online-butiker som säljer Tesla-tillbehör i Sverige har Black Friday erbjudanden idag:

Exclusiveparts.se har 20% rabatt på hela deras sortiment + fri frakt på allt.

Hamphi.com kör kampanj på utvalda varor. Under december kommer de dessutom ha en julkalender med erbjudanden.

Engrej.com ger 50% rabatt på deras vinylprodukter för Tesla Model 3.

Tässla.se har 200:- rabatt på deras Model 3 USB hubb.

(Vi har klubbrabatt på flera av dessa sajter, rabattkoder hittar du här.)

Till och med de stora affärskedjorna har lite Black Friday rabatt åt oss elbilister:

Elgiganten har 3000:- rabatt på deras laddbox Wallbox Pulsar Plus.

SkodaCITIGOeIV

Du kan till och med fynda elbilar! Fast det är inte så mycket Black Fridays förtjänst utan EU-s avgasreglers. Biltillverkare måste redovisa sina bilars snittutsläpp vid årsskiftet. Men flera tillverkare har haft svårt att få igång försäljningen av sina elbilar.

Volkswagengruppen hoppades till exempel sälja massor av sina ID.3 elbilar i år. Men leveransstart försköts om och om igen på grund av problem med mjukvaran. Tiotusentals färdigbyggda bilar fick stå på parkeringsplatser i väntan på mjukvara. Leveranserna började mycket senare på året än vad Volkswagen räknat med så de hann inte leverera tillräckligt många elbilar till sina kunder som kunde kompensera utsläppen från koncernens övriga bilar. Volkswagen riskerar böta miljarder för sina alldeles för höga utsläpp.

Därför sänks priserna på elbilarna nu. Du kan privatleasa en Skoda CITIGOe IV för 1995:-/månad, eller en Volkswagen ID.3 för 3149:-/mån. Det ryktas till och med om ID.3 man kan få loss för 2995:-/mån – och säljaren slänger med en gratis laddstolpe också. Det kan löna sig att ringa runt och jämföra.

ModelS2

Tesla går tyvärr mot strömmen istället. I onsdags höjdes Tesla Model S och X pris med 50,000 kronor :-(

Inga Tesla anställda vill offentligt kommentera prishöjningen, de påpekar bara att lagerbilarna har inte prishöjts endast nya fabriksbeställningar. Uppskattad leveranstid på fabriksbeställningar är mars 2021.

De amerikanska priserna höjdes inte, tvärtom sänktes de med drygt $5000 för den dryg månad sedan. Leveranstiderna där är 3-5 veckor.

Dessa prisrörelser har satt igång spekulationer om en förestående facelift på Tesla Model S och X som i så fall skulle komma kring årsskiftet. Tesla tiger dock som muren och vi har inte sett några läckor som skulle bekräfta teorierna.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Mazdak Haghanipour

    Eways har sänkt priserna på sina laddstationer med 1 000 kronor under black week. Se webbshopen: http://shop.eways.se/

  • Mocke

    hmm wv säljer för bra, inga billiga priser vad jag ser i min närhet…

  • Björn Fredriksson Möller

    Låter rimligt att höja priset på nya beställningar som skulle levererats nästa kvartal för att säkerställa att spekulanter istället köper de osålda bilar som finns innan årsslutet. A k a quarter end push.