BREAKING NEWS: Model Y leveransstart i augusti!

MYhero

Teslas Design Studio har uppdaterats för att återspegla de senaste leveranstiderna för Model Y i Europa. För att tillgodose det höga intresset och leverera Model Y till kunderna enligt den ursprungliga tidplanen har Tesla beslutat att påbörja de första leveranserna av Model Y i Sverige under augusti. Lanseringsmodellen av Model Y är Long Range AWD och kunder som har en order med leverans under 2021 kan nu slutföra sin beställning. 

Med 505 kilometers räckvidd (WLTP), generösa utrymmen och ett HEPA-luftfilter av medicinsk kvalitet representerar Model Y Long Range AWD den ultimata kombinationen av prestanda och användarvänlighet. Design Studion har även uppdaterats för att inkludera tillvalet ”Enhanced Autopilot ” för samtliga modeller i Europa. 

Om Model Y 

Model Y är en helelektrisk SUV i mellanklassen, designad för maximal mångsidighet och säkerhet, med marknadsledande räckvidd, överlägsen prestanda och den mest avancerade tekniken. I förarmiljön skapar panoramaglastaket och den högre sittpositionen en känsla av rymd och Model Y erbjuder en generös utsikt från samtliga sittplatser i bilen. Det främre bagageutrymmet och möjligheten att fälla sätena plant i den andra sätesraden ger totalt upp till 1,9 kubikmeter lastutrymme.

Precis som Model 3 kräver Model Y inga nycklar, utan ansluter istället till din mobiltelefon för smidig åtkomst, samtidigt som bilens funktioner kan skötas från den 15 tum stora pekskärmen. Modell Y ansluter också till Teslas mobilapp för unika, lättåtkomliga funktioner som fjärrlåsning, Smart Summon, klimatkontroll, GPS-position, hastighetsbegränsningsläge och mycket mer. 

Modell Y är designad för att vara den säkraste SUV-modellen i mellanklassegmentet. Eftersom bilen är byggd som en elbil från grunden ger den låga tyngdpunkten, den styva karrosstrukturen och de generösa deformationszonerna maximalt skydd. Med aerodynamisk design och ledande batteriteknologi är Model Y mycket energieffektiv, vilket innebär att du kan uppnå längre räckvidd med mindre energi. 

Modell Y kan ladda enkelt och smidigt vid dagens Supercharger-nätverk med över 6 000 laddare över hela Europa, inklusive våra nya V3-Superchargers, som kan ladda upp till 1600 km per timma. Liksom alla Teslas bilar blir Model Y bättre med tiden genom kontinuerliga trådlösa mjukvaruuppdateringar.

Bookmark the permalink.
 • Björn Fredriksson Möller

  Ah, då var ryktena om att exporten av Model Y från Kina till Europa skulle börja i Q3 troligen sanna. Spännande!

 • jobe83

  Kommer de med megacasting från Kina också?
  Vill man inte ha en sån bil för att få ner vibration och dyl?

  • martinot

   Megcasting (mycket lättare och vridstyvare bil), nya effektivare batterier (4680) och de nya kraftigt förbättrade lackerna kommer först med Berlin (som jag förstått det).

   • jobe83

    Känns ju som att, om man har möjlighet, köpa en bil producerad i Berlin är det bästa. 7 säten kommer jag nog satsa på i så fall också.

   • Vance anno 2019

    Eventuellt det kraftigt förkortade elsystem också.

  • Jan-Erik Sebestyen

   Om jag nu förstått detta rätt så används pressgjutning (megacasting) i Fremont och i Shanghai av bakre delen av chassit för model Y. Berlin blir först med pressgjutning också av den främre delen.

 • Michael Junge

  Vet inte riktigt om det är enbart fördelar att ta Model Y med de nya 4680 batterier. Med nya batterier finns också risken för barnsjukdomar. Så vill man undvika detta och vara på säkra sidan tar man Model Y utan de nya 4680 batterier. Räckvidden är rätt så bra som den är också.

 • Mange

  Otroligt kul! Det går ju alltid att vänta på en bättre bil – jag tar med glädje första Model Y som levereras. Nästa gång det är dags att byta finns det en ännu bättre osv.

 • No way

  Några exakta leveransdatum än?