Därför Tesla!

varfortesla

Vi har bett våra medlemmar förklara varför de har köpt sin Tesla Model S? Den vanligaste anledningen man hör är för att den är häftig framtidsteknik, miljövänlig, och grym prestandabil.

Men vi var extra elaka och bett dem att välja den främsta anledningen till varför de valde köpa en?

 • Var det för att den är bra för miljön – och råkar gå snabbt?
 • Eller var det för att du ville ha en grym prestandabil – som råkar vara miljövänlig också?
 • Eller kunde bara inte motstå prylfaktorn med att äga senaste gadgeten – som råkar gå snabbt och är miljövänlig?

Alla röstande är alltså Tesla-ägare. Det de var överens om enligt deras kommentarer var att det var ett väldigt svårt val. Eller som en av svararna uttryckte det: “det nästan 50/50 miljö och cool teknik… Sen är det 50 till att den är snygg, rymlig och går som en raket… och 50 till för upplevelsen i den tysta kupén” :-)

Resultatet kan vara något oväntat. Vissa tror att elbilar köps av citat “miljömuppar”. Många tror att Teslas främsta lockbete är 0-100-tiderna. Men det som framför allt verkar locka i alla fall svenska Tesla-ägare är att få äga framtidens bil redan idag!

 


 

Motormassan

Ni som besöker Motormässan i Älvsjö: passa på att gå förbi Teslas monter där!

 


TCS ett år sedan: Bränslecellsmyter

Minst lika många myter det finns om elbilar, lika många verkar det finnas om bränslecellsbilar också. Att de är miljövänliga, snabba att tanka, inga rörliga delar – och att de förespråkas av oljelobbyn. Vad är sant?

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Claes

  Läste dock en tråkig nyhet(sid 41) i DI idag att ägare till Tesla modell S som varit tvungna att uppsöka verkstad för mindre krock- eller lackskador har åkt på feta reparationskostnader, 80000kr -160000kr, för att få bilen lagad. Att bilen är delvis byggd i aluminium sägs fördyra reparationskostnaderna…

  • Filip

   Försäkring? Vagnskadegarantin? Att lacka kostar inte 80k :p… Låter mer som ett oturligt fall än något som gäller generellt. En bil för 900k kostar dock mycket att laga.

   • Claes

    Vet du vad det kostar att laga mindre karosskador på Tesla? Jag vet inte vad som föranlett att det blivit så dyrt att laga bilarna det syftas på i artikeln men om försäkringsbolagen tar kostnader på den här nivån så gissar jag att Tesla-försäkringar kommer att få skyhöga premier framöver… Å vagnskadeförsäkringen gäller väl inte om man är vållande!? Allt sånt måste gå via försäkringsbolagen…I guess!?

    • Gustav Magnusson

     Jag sökte upp detta och Försäkring för denna bilen verkar inte vara så speciellt svettig så ja.

   • vigge50

    Tyvärr har han rätt, det verkar som att Tesla tar riktigt höga kostnader om du behöver reparera bilen http://www.greencarreports.com/news/1096220_tesla-model-s-aluminum-body-why-repair-costs-are-higher