Det kommande året

ModelXteaser

Det kommer bli ett spännande Tesla-år nästa år! Det är så mycket spännande och roligt vi har att se fram emot.

P85D. Jag ser fram emot att testköra monstret och få mina inre organ ommöblerade av den. Flera lyckliga av våra medlemmar ser fram emot att få sina bilar levererade. Plötsligt känns gamla bensindrivna supersportbilar bara… gamla.

Model X vill vi kunna rapportera om nästa år!!! Hallå! Meddelande till Mr Elon Musk! Vi har väntat länge nog! Vi hoppades faktiskt fått se bilen redan i år och fått leverans av den 2015 – nu verkar allt bli ett helt år försenat. Hur perfektionistiska ni än är måste Model X bli släppt nästa år! Helst överraska oss och släpp den tidigare, redan i vår!

Model 3 vill vi också kunna rapportera om. Ge oss något. En teaser-bild, nån suddig bild på en testkörningsbil, berätta att mulor av drivlinan testas redan ute på vägarna, vad som helst. Men Model 3-s releasedatum 2017 får inte bli så försenat år efter år som Model X blev.

Fler Superchargers vet vi däremot att vi kommer att kunna rapportera om. Utbyggnaden fortsätter i enorm takt – förra veckan invigdes 15 nya anläggningar. I Sverige tar utbyggnaden vinterpaus medan marken är stelfrusen men kommer att komma igång i sommar. 2015 kanske inte kommer ge oss total täckning av hela Sverige men 2016 kommer definitivt att göra det.

Europasemester med sin Model S ser flera av våra medlemmar fram emot. Med det utbyggda Superchargernätverket över hela Europa är det nu fritt fram för gratis långfärder med Model S. Det blir nog en hel del bilar som kommer åka till sydligare länder i sommar.

Butik och verkstad i Göteborg. Den tillfälliga pop-up butiken i Gothia Towers kommer att ersättas med en permanent butik i Göteborg också, precis som det hände i Stockholm i Täby Centrum i år. Dessutom vet vi att Tesla Motors även kommer att öppna en verkstad i Göteborg – de söker ju folk dit.

Utmanare vill vi också skriva om. Snälla övriga biltillverkare: vakna och försök bygga en bra elbil. Jag har fått skäll för att jag är för elak mot övriga biltillverkare, men jag lovar vara snäll mot dem som är värdiga kallas Tesla-utmanare. Tyvärr verkar de etablerade biltillverkarna bete sig ungefär som de etablerade mobiltillverkarna (host-host Nokia, Ericsson host-host) gjorde när iPhone släpptes…

Och slutligen önskar vi alla våra läsare ett Gott Nytt År på ett sätt som ingen Tesla i världen klarar: :-)

Tagged , , , . Bookmark the permalink.