Once you go batt’…

Nextcar

Vi ställde frågan “Du som har köpt en Tesla, kommer du efter det någonsin mer köpa en bensin- eller dieselbil till dig själv?” på avdelningen för Teslaägare på vårt forum. Efter att nära 12% av alla Sveriges Teslaägare har svarat kan vi konstatera att överväldigande majoriteten av dem kan inte tänka sig det.

Vid första anblicken skulle man kunna tro att 16% av de tillfrågade kan tänka sig överge elbilar i framtiden och åter igen köpa fossilbilar. Men då får man inte glömma att kundkretsen är köpstark, och har fler än en bil. Kommentarerna från dem som röstat avslöjar:

Som nybil och firmabil är elbil enda tänkbara. Jag har dock även några gamla klassiker/entusiastbilar och det kan mycket väl hända att jag kommer köpa flera sådana i framtiden – men det är endast hobbybruk. I min värld har bensinbilar redan förpassats till “nostalgi” och “entusiast” facket :D

Jag kommer åtminstone ha 1 ren elbil i vagnparken. Vad gäller andrabilen så är det dock inte omöjligt att jag väljer bensin/diesel i framtiden. Av elbilarna som finns just nu så skulle jag inte kunna tänka mig något annat än Tesla så urvalet är begränsat.

Liknande resultat har även Consumer Reports i USA kommit fram till. På deras fråga “would you buy your car again?” svarade 98% av Tesla-ägarna ett rungande ja! Därmed knep Model S förstaplatsen i deras årliga undersökning “Most loved cars”.

Och på vårt forum dök frågan upp: Vad hände med de sista 2%en?

 


Du som har en Tesla men inte har anmält det till oss på Tesla Club Sweden än: gör det snarast, så du inte missar vår exklusiva forumavdelning endast för Teslaägare! Läs här hur man gör.

 

 

Tagged , . Bookmark the permalink.