Det säljs lika många elbilar som laddhybrider

PHEV12-19

Antal laddhybrider i Sverige

De senaste två-tre åren har laddhybrider varit ganska populära i Sverige. Sedan mitten av 2016 har de varje månad utgjort runt 4% av alla nyregistrerade bilar. Det har sålts mångdubbelt fler PHEV laddhybrider i Sverige än rena elbilar.

Men det håller på att ändras. Laddhybridernas bestånds-ökning har, som det syns i grafen ovan, nämligen varit linjär.

Elbilar

Antal elbilar i Sverige

Elbilars beståndsökning följer däremot en exponentiell kurva. Det säljs fler och fler elbilar varje månad i Sverige. I början utgjorde de mindre än 1% av alla sålda bilar per månad, sedan 2%… 3%… 4%… beståndsökningen accelererar mer och mer.

El_laddh

Nu har elbilarna kommit ikapp laddhybrider i försäljningen.

Varje månad sedan mars i år har det nyregistrerats ungefär lika många elbilar i Sverige som laddhybrider.

Elbilarna har hunnit ikapp laddhybrider i försäljningen. Plötsliga skuttet i våras beror naturligtvis på introduktionen av elbilen Tesla Model 3 i Sverige. Elbilen som ligger högt i topplistan över sålda bilmodeller i Sverige (bil, inte elbil).

Med tanke på laddhybridernas stillastående marknadsandel kontra elbilarnas exponentiella expansion är det ingen vågad gissning att mot slutet av året kommer det säljas fler elbilar än laddhybrider i Sverige.

 


TCS ett år sedan: Elbil memes

För ett år sedan hade vi en meme-tävling här på våra sidor. Det skapades många roliga bilder kring Tesla och elbilar. Och många fler har det blivit på vårt forum-tråd sedan dess…

Tagged , , . Bookmark the permalink.