Det ultimata Tesla tillbehöret

JOWUA_dual

Det finns många olika tillbehör man kan köpa till sin bil. Men det finns en tillbehör många köper till sin Tesla som aldrig ens kommer på tanken när det gäller andra bilar: spelkontrollen.

Tillbehör till bilar brukar handla om fälgar, luftfilter, gummimattor. Kanske spoilers och sänksatser för de mer vågade. Det är bara till Teslas bilar man behöver fundera över vilken spelkontroll man ska köpa.

Jag kommer ihåg första gången jag åkte iväg på lunchrasten och köpte en spelkontroll. ”Jaha vilken gaming consol har du köpt? Playstation? Xbox?” frågade mina kollegor. Mitt svar ”nej, jag ska ha den till bilen” resulterade i många höjda ögonbryn.

Problemet med handkontroller har dock alltid varit var man ska få plats med dem? X-box kontrollen många använder är en ganska så skrymmande sak.

JOWUA_handskfack

Den amerikanska Tesla-tillbehörsbutiken JOWUA har därför tagit fram en alldeles egen spelkontroll. Som är betydligt mindre än andra så den får utan problem plats i handskfacket. Den har laddbara batterier som håller för många timmars spel – och när de är slut kan du ansluta dig med USB kabel och fortsätta spela medan du laddar. I botten av kontrollern finns 4 lysdioder som visar aktuell laddstatus.

Den finns i två olika versioner, helsvart eller med trädekor som ska matcha bilens. Ordinarie pris är $49.95 styck men vi har skaffat 5% rabatt för våra medlemmar så du kan köpa den för $47.45. Det blir runt 430 svenska kronor. Frakt $18, beställningar över $100 fraktfritt. Passa på att även köpa något annat ur JOWUA-s breda utbud, som till exempel deras unika USB-hubbar. Kom bara ihåg att ange Tesla Club Swedens rabattkod i kassan!

JOWUA_play

JOWUA var snälla nog att skicka oss en spelkontroll för utvärdering. Den är märkbart mindre än andra spelkontroller men ändå tillräckligt stor för att inte ställa till med problem när man spelar. Det följde med ett USB plugg som vi stoppade i bilens USB uttag och som spelkontrollen kopplade upp sig mot. Den uppkopplingen var inte så enkel som det stod i manualen, vi fick försöka några gånger innan den plötsligt fungerade. Sen kunde vi börja skjuta vilt i just nu favoritspelet Sky Force Reloaded.

Tack vare skjutomställaren på toppen kan man använda spelkontrollen även till mobilen, laptoppen eller andra enheter man vill spela på. Min förra spelkontroll har jag nu pensionerat och ersatt den med JOWUA-s lilla men naggande goda. Jag kan varmt rekommendera den till alla spelsugna Teslaägare!

Kolla gärna även JOWUA-s övriga tillbehörskollektion till Teslas bilar. Allt från förvaringslådor för mittkonsolen till trådlös mobilladdare med inbyggd MicroSD kort för Sentry kameran.

Bookmark the permalink.