Drive-in bio med elbil

20210818_180350 (1)

Stockholms Filmfestival anordnar drive-in bio i närheten av Älvsjömässan varje kväll fram till och med söndag. Varje kväll visas två filmer med start kl 18 resp 21. Vi var där på premiärdagen i onsdags.

Efter att ha parkerat framför duken kunde vi ratta in rätt kanal på radion så vi fick höra ljudet, luta stolarna bakåt och börja käka popcorn vi köpt i filmfestivalens kiosk bredvid.

IMG-20f7198c716a1749ccccb749629f2c1a-V

Drive-in bio är ett koncept som passar elbilar särskilt väl. Medan avgasbilarna fick stänga av sina motorer kunde vi fortsätta njuta av luftkonditioneringen. De andra bilarnas fönster började imma igen efter ett tag. Dörrar, fönster öppnades för att släppa in frisk luft. Framåt kvällen, när temperaturen sjönk till 15 grader huttrades det nog en hel del i vissa bilar. Men inte hos oss, med AC-n stadigt inställd på 21 grader.

Bilens stolar är så mycket skönare än biobänkar, och man kunde luta ryggstödet också bakåt. Ta med en kudde till huvudet!

Vill du kan du fortfarande köpa biljetter till Stockholms Filmfestivals drive-in bio. Elbilister får 45 kronor rabatt på biljetterna. Du kan få tag i en personlig rabattkod via vårt online forum.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---