Drive to believe

Drive2believe

Tesla Motors har lanserat kampanjen “Drive to Believe” där man kan få chansen att testköra en Tesla Model S i en vecka. Svenska webbsidan säger “fyll bara i dina uppgifter nedan för att anmäla dig” men betonar kanske inte tillräckligt mycket att detta är en tävling, du får chansen att vinna. Juridiska villkoren pratar dock om “winners” i plural så det blir i alla fall flera vinnare.

Har du tvekat ifall Tesla Model S är något för dig har du nu chansen att testa bilen ordentligt, inte bara en liten testrunda. Anmäl dig på Tesla Motors hemsida!

 


Och snart kommer ju Teslorna köra sig själva. Tesla Motors har släppt en ny video som demonstrerar deras självkörande bil, men videon är uppsnabbad. Vårt medlem Jojje167 justerade videons hastighet, så ni som vill se rätta hastigheten på åkturen ska titta på följande videosnutt:

Mesta av åkturen sker med 15-35 Mph, dvs 25-55 km/h. Inte undra på att Tesla Motors ville snabba upp filmen. Egentligen kör bilen inte långsamt, flera av vägskyltarna som passeras visar max 25 Mph, 40 km/h. Men uppsnabbade originalvideon ser onekligen bättre ut än i riktig hastighet.

Det man däremot bättre hinner med i videon ovan är att se hur Teslas elektronhjärna uppfattar sin omgivning. Vilka objekt den detekterar och vilka den anser vara i dess färdväg. Jag personligen hajade till vid 7:30 in i videon: ser du bilen som kommer? Tesla gör det:

seecar

Blåa fyrkanten på Medium Range Vehicle Camera visar att Teslan redan har detekterat bilen som kommer emot den i dimman.

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • Björn

    Vid 6.21 in i videon gör bilen en helt galen manöver. Tvärstopp mitt i en kurva. Detta är helt klart på grund av att det är en maskin som kör. En människa hade tänjt lite på reglerna här och tagit ut avstånd till joggarna över mittlinjen, eftersom sikten framåt var fri. Nåja, väldigt imponerande i alla fall.