E.ON återgår till kWh-taxa

eon_snabb

Den 1 juli återgår laddoperatören E.ON till kWh-taxa igen på sina laddare.

När E.ON för några år sedan började installera snabbladdare i Sverige tog de i början betalt per laddad kWh.

I fjol bytte de dock prismodell till att ta betalt per minut man stod och laddade. Problemet med den prismodellen är dock att olika bilar laddar olika snabbt, och även på vintern ökar tiden det tar att ladda en elbil. Det var svårt att förstå hur mycket en laddning kommer kosta.

Har man E.ON som elleverantör hemma kommer man betala 2 kronor per kWh på publika laddstolpar och 3.95 kronor per kWh på “vanliga” 50 kW snabbladdare. För övriga kunder blir det 2.75 resp 4.95 kronor med laddbricka. Betalar du laddningen med kreditkort direkt på snabbladdaren (E.ON är en av få operatörer som har kortläsare på sina snabbladdare) kostar det 5.95 kronor per kWh.

Men ladda inte för länge! Efter 45 minuter tillkommer det en extra avgift på 3 kronor per minut på snabbladdningen. Detta för att motverka folk ockuperar för länge laddarna.

Extra glädjande är taxan på de ultrasnabbladdarna E.ON driver tillsammans med Clever AS. 6.50 kronor per kWh för laddeffekter upp till 350 kW. Idag finns de på färre än dussinet platser i Sverige men planen sägs vara 28 platser i Danmark och Sverige. Visst är den taxan mer än dubbelt så mycket som Teslas priser på Supercharger – men ändå rejält billigare än Ionitys ockerpriser.

Bookmark the permalink.