Elbilar slår rekord

Tesla_road

För andra månaden i rad har fler elbilar än plug-in hybrider nyregistrerats i Sverige. Enligt BilSweden-s statistik har 367 nya elbilar registrerats i Sverige, mot 265 laddhybrider.

Tesla Motors levererade 75 Tesla Model S – det blir väl tre om dan om man räknar bort påskhelgen? Nissan Leaf och Volkswagen e-Golf gjorde ännu bättre ifrån sig med 102 levererade bilar var!

Nu kan man inte bortförklara förra månadens vändpunkt längre, nu är det inte en engångshändelse att det säljs fler batterielbilar än laddhybrider i Sverige. När bli en “engångshändelse” en “trend”?

Speciellt Nissans generalagent i Sverige märker nog elbilens genombrott: av de 861 bilar de levererade i April var hela 147 rena elbilar! Grattis!

1.2% av alla de 30,536 nya bilarna i Sverige i April var elbilar. Även detta är ett trendbrott som började förra månaden: Mars 2015 var första gången mer än 1% av alla sålda bilar i Sverige var elbilar. April 2015 befäster den siffran. Räknar vi in laddhybriderna också blir det ganska exakt 2%.

 


 

Tesla Club Swedens server gick på knäna igår efter Elon Musks tweet:

ElonTweet

Inom några minuter efter att han twittrade 25-dubblades trafiken mot vår server! Tack vare Glenn Johansson på GleSYS kunde vi snabbt slänga in fler processorer och få servern att klara anstormningen. Hittills har inlägget visats över 150,000 gånger! :shock:

ElonTweet2

Han kunde ha förvarnat oss – nu blev det rena DDoS-attacken mot stackars servern! :-)

 


Glöm inte anmäla er till Tesla Club Swedens träff den 16 Maj!

 


TCS ett år sedan: Tesla Model S ODB-II uttag

För ett år sedan berättade vi om Tesla Model S ODB-II uttag, som finns i bilarna (för det krävs ju enligt lag), men ändå inte.

 

 

 

Bookmark the permalink.
 • Mina ord

  Vad kul! Nu åker vi med i båten Sverige! Fossilfri bilflotta år 2040 skulle vara fint.

 • Filip

  Tycker ändå att Tesla säljer bäst. Man borde titta på omsättningen i pengar och inte i antal bilar. Både pga. vad det betyder för företaget och vad det betyder för miljön. En Tesla kör säkert i snitt dubbelt så mkt eller mer som en Leaf.

  För något år sen gick Kina om USA som världens “största” bilmarknad. Största sätt till antalet bilar ja, men låångt ifrån till omsättningen i pengar som USA har.

 • vigge50

  Nu börjar man verkligen undra vad man ska lita på, elbilsstatistik.se säger att det såldes 67 Tesla Model S och 26 e-golf!!! Var är dem andra 76 stycken???