Elbilens bandag

Teslarace2

Swedish Touring Endurance Championship STEC har bjudit in alla landets elbilister, inklusive Tesla Club Sweden till Elbilens Dag – bankörning på några av Sveriges mest prestigefyllda tävlingsbanor!

Alla med elbil är välkomna att stampa gasen i botten på följande banor:

Läs mer och boka på STEC hemsida. Det kostar mellan 499 och 1799 kronor att delta beroende på bana och datum. Tesla Club Swedens medlemmar får 100 kronor medlemsrabatt! Kolla på forumet för rabattkoden.

Har du en elbil (oavsett märke!) är du välkommen att testa hur den beter sig när du pressar gasen i botten! Du kör i din egen takt, det är ingen tävling. Även om du aldrig har kört sportbil på bana förut kan du våga vara med. Elbilens dag kommer vara ett event för hela familjen. En enklare så kallad Time-Attack kommer dock erbjudas för dem som vill köra med tidtagning.

Man kommer kunna åka tre gånger 15 minuter, med tid att ladda bilarna mellan “heaten”. Mer info på STEC hemsida.

“Elbilens dag är ett led i vår innovativa verksamhet för att nästa generation bilar skall kunna få sin plats få banorna och på sikt skapa en ren elbilsserie i Norden” säger Hans Söderström på STEC.

Så vill du testa om din Tesla verkligen har så bra vägegenskaper som de säger, eller se om din Leaf, Zoe eller annan elbil kan sprinta loss på banan ska du boka in dig på någon av dagarna!

 

 

Något att tänka på med elbilar är förstås var och hur du kan ladda dem. På de flesta banor finns det tillgång till både vägguttag och trefasuttag i depåområdet. Det kan dock ta lång tid att ladda bilarna så. Därför är det väldigt viktigt du anländer med så mycket laddning som möjligt innan eventet! Speciellt så här första året kan det bli knaggligt med laddmöjligheter, innan banorna har lärt sig vad som behövs.

Både Tierp Arena, Mittsverigebanan och Gotland Ring anger att de har gott om trefasuttag. Glöm inte ta med rätt adapter! De flesta banorna har dessutom snabbladdnings-möjligheter i närheten – fast var beredd på långa köer när alla vill ladda.

Tierp Arena: 3-fas kontakter på plats, CLEVER snabbladdare 2 km därifrån. Banan är mitt emellan Teslas Superchargers i Storvreta och Gävle båda 3 mil därifrån

Kinnekulle Ring: Fortum snabbladdare i Mariestad 2 mil därifrån, 3 mil från Teslas Supercharger i Jung.

Linköpings Motorstadion: Vattenfall snabbladdare 4 km därifrån, ännu fler inne i Linköping 1 mil därifrån, 5 mil från Supercharger Ödeshög och Tindered.

Mittsverigebanan: 3-fasuttag på plats, snabbladdning i Härnösand 5 km därifrån, 3 mil från Supercharger Sundsvall

Ring Knutstorp: flera snabbladdare i Helsingborg 2 mil därifrån, Supercharger Löddeköpinge 2 mil därifrån

Gotland Ring: 3-fasuttag på plats, Vattenfall snabbladdare 1 mil därifrån, och i Visby 2 mil därifrån (pluspoäng för att de är med på uppladdning.nu!)

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Joacim Hansson

  Oh det här kan bli jäkligt kul :)

  Lär dock bli en del besvikna förare som försöker pressa max och bilarna blir överhettade (Batteripacken). MEn ändå, sjukt kul!

 • Kenneth

  Extraförsäkring på bilen innan är ett gott råd. :)

 • http://www.haverblad.com Kim Haverblad

  Extraförsäkring brukar vara ett krav på de flesta av dessa aktiviteterna, men finns säkert undantag. Men är det någon som vet om Trygg Hansa eller annat försäkringsbolag är involverad så det går att teckna extraförsäkring på plats? Har själv kört med BMW och då har detta hanteras via de sk märkesförsäkringar till kostnaden av 1500 kr.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Det finns en frivillig endagsförsäkring man kan teckna på plats för 200:-

 • Marcus

  För alla som ska åka till Kinnekulle Ring och som inte har en Tesla får tilläggas att det finns en vanlig snabbladdare bredvid Superchargern i Jung. Kostar 30 kronor per laddning. I Skövde finns en snabbladdare som kostar gratis. :-) Ovannämnda laddare i Mariestad verkar strula lite ibland och den är dessutom dyr.
  I Götene, bara några kilometer ifrån banan, finns dessutom en gratis 22kW laddstolpe med två uttag.

  • Torbjörn Jonsson

   Snabbladdaren i Jung har fått ny prissättning. Har för mig att det var 0:95 kr per minut eller nåt. Kostade 13:50 sist jag laddade där…

  • Martin K

   Dafgårds meddelar att de håller sin snabbladdare öppen under lördagen den 5 maj. Chademo/CCS 50 kW. Finns även 2 st typ 2-uttag 22 kW.
   Adressen är Mellomkvarnsvägen 1 i Källby, ca 9 km från Kinnekulle Ring.

 • Silversound

  Nu kanske inte de flesta kommer köra allt för aggressivt, i alla fall om man inte är van förare. Men värt att tänka på att vanliga bromsar inte är gjorda för bankörning. Finns en video med en model 3 som testkörs hårt på bana och han körde slut på bromsarna på fjärde varvet. https://www.teslarati.com/tesla-model-3-laguna-seca-raceway-track-racing-video/

 • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

  Attans glömde länken till rabattkoden. Nu har jag fixat den.
  https://teslaclubsweden.se/forum/viewtopic.php?f=38&t=12112