Elon Musk rikaste mannen i världen (igen)

Elon_Jeff

Elon Musk har gått om Jeff Bezos som rikaste människan i världen. Enligt Bloombergs miljardärslista värderas Elon Musk till 224 miljarder dollar idag – mot Jeff Bezos 189 miljarder. (Första svensk på listan är H&M ägaren Stefan Persson på plats 98 med 19 miljarder dollar.)

Elon Musk gick tillfälligt om Jeff Bezos i början av året. När nyheten nådde honom att han då var rikaste mannen i världen twittrade han:

När Teslas aktiekurs sjönk igen första halvan av 2021 föll han dock tillbaka till andraplats. Ett tag. För nu har Elon rusat förbi Jeff Bezos igen och verkar kunna behålla ledningen den här gången. Även nu twittrade Elon med anledning av händelsen, det här gången med lite mer udd riktad mot Jeff:

Inte illa pinkat av en kid som gav sig av med $2 000 på fickan från föräldrahemmet, levde på $1 om dagen när han var student och sov på kontoret och duschade på YMCA i början när han och de andra medgrundarna utvecklade Paypal.

ElonMusks_house

Visste du förresten att du bor bättre än världens rikaste man? Elon Musks hemadress är en $49 500 containerhus på SpaceX i Boca Chica. På 35 kvadrat har han allt han behöver när han sover över på företagets testanläggning i Texas. Nu flyttas även Teslas högkvarter från Kalifornien till Texas så Elon kanske slipper pendla mellan jobben lika mycket nu.

Boxabl_inside

I ärlighetens namn hyr dock Elon Musk ett antal hus till sina barn och ex-fruar. Men enda stället han faktiskt äger är en prefabricerad hus som kan vikas ihop och fraktas på ett släp.

Boxabl_X

Bilen som drar släpet kostar mer än huset på den. Du behöver förresten inte Googla var du kan få tag på ett sånt där hus – efter nyheten om Elon Musk har Boxabl husen sålt ut för lång tid framöver.

Tagged . Bookmark the permalink.