Elon Musk på blixtbesök i Sverige i helgen

ElonSkavsta

Elon Musks privatjet landade på Skavsta flygplats vid 18-tiden i lördags. Enligt första färdplanet skulle han kommit till Sverige redan i fredags kväll men i sista stund senarelades flyget från Berlin. Elon Musk har tillbringat de senaste dagarna i Berlin där han övervakade företagets nya bilfabrik som håller på att byggas där och intervjuade personligen några arbetssökande.

Efter att planet landade hoppade Elon Musk i en vit Tesla Model X. Entusiastiska Tesla-ägare vinkade till bilen som åkte med poliseskort ifrån flygplatsen.

Bilarna åkte norrut från Skavsta vilket fick vissa att spekulera ifall slutmålet var Västerås där batteritillverkaren Northvolt har sina laboratorier. Men bilarna svängde av halvvägs, vid Stora Sundby Slott.

StoraSundbySlott

Stora Sundby Slott är ett privat slott som ägs av familjen Klingspor. Ögonvittnen berättar att slottet var “upplyst på ett jättefint sätt i jättefina färger. Där utanför stod två hyrbussar och taxibilar åkte in och ut hela tiden. Där inne blixtrade det, som om det var disco eller att bilder togs. Det såg ut att vara en ordentlig tillställning.”

KenHowery

Enligt obekräftade men trovärdiga källor var det amerikanska ambassadören och PayPal medgrundaren Ken Howery som hade 45-årsfest på slottet. Ken Howery var bland annat PayPals ekonomichef mellan 1998-2002. Han är miljardär idag, ligger på plats 80 på Forbes lista över världens rikaste personer. President Donald Trump utnämnde honom till USA-s ambassadör i Sverige i fjol.

BalPaSlottet

Bookmark the permalink.
 • Storapa

  Måste vara ett hårt liv att vara miljardär, Ken ser ju ut att vara 70+ på bilden?

  Följ ElonJets resor på twitter för att se var den är (även om Elon inte alltid är med på varje resa):
  https://mobile.twitter.com/Elonjet

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Jag vet inte om de med flit försökt göra honom äldre på officiella fotot. På andra bilder ser han betydligt yngre ut.

 • Stefan Larsson

  Det kan ju förstås ifrågasättas om det är lämpligt att anordna en större privat fest i rådande smittoläge – vare sig man är ambassadör eller ej…