Så blir nya Model 3


Ovan video visar en genomgång av nyheterna i uppdaterade Tesla Model 3. Som vi tidigare berättat har det tillkommit ett antal nyheter till Tesla Model 3, som elbaklucka, ny mittkonsol med mera.

M3nyMitt

Mittkonsolen har fått trådlös Qi laddning av mobiltelefoner och ny matt ytfinish istället för det lättrepade pianolacket. Luckan är nu skjutbar istället för att vippa när man öppnar den.

Tesla har lagt till en ny USB-A port i handskfacket för anslutning av lagringsenhet för Sentry Mode och Dash Cam. I och med att handskfacket är låsbart blir det svårare för exempelvis tjuvar att stjäla med sig bildbeviset som spelades in av bilens övervakningskameror.

USBstick

Enligt videon skickar Tesla nu med en 64 GB USB minnessticka ansluten till USB uttaget i handskfacket, så kunder slipper försöka jaga efter kompatibel enhet själva. Det duger nämligen inte med vilken som helst USB minnessticka – den måste klara kontinuerlig skrivning med hög bandbredd. Egentligen fungerar SSD minnen och mekaniska hårddiskar bättre, det är nog därför Tesla har skrivit “Not covered under vehicle warranty” på baksidan av minnesstickan. Läs här vilka minnen som fungerar bäst för sentry mode.

Tagged . Bookmark the permalink.
 • Mocke

  Vad bra. de betar av mina invändningar en efter en. Nästan så de bara behöver sänka priset med 200 000. ;)

  • Jan-Erik Sebestyen

   Du kanske blir bönhörd, när Berlin är fullt utbyggd med den nya batteritillverkningen och de nya produktionsmetoderna så kanske vi får se priser omkring 300000-350000 SEK i Sverige för model 3 och Y efter 2-3 år.

 • Jimmy Hjort

  Värmepump hörde/såg jag inget om? Finns det redan i M3?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Filmen går igenom endast synliga skillnader. Värmepump är bekräftad i M3 LR och P, lite osäkert i SR+.
   https://teslaclubsweden.se/nya-forbattrade-tesla-model-3/

   • Storapa

    Har den artikeln uppdaterats sedan första publisering? Står att SR+ kanske saknar värmepump eftersom den inte fått ökad räckvidd, men står också raden “SR+ ökade från 409 till 430 km WLTP” under sektionen räckvidd?