Fix för gula kanter

Resizer_15625197396560

Vissa ägare av äldre Teslor har råkat ut för att man får ett svalt gult band runt kanterna på den enorma mittskärmen i bilarna. Missfärgningen påverkar inte skärmens funktion men ser inte särskilt bra ut.

Enligt sajten CleanTechnica har Tesla nu utarbetat en lösning på problemet. Genom att belysa det gulnade området med ultraviolett ljus kan de få bort missfärgningen.

Det gula området sägs bero på dåligt härdat lim mellan skärmen och skyddsglaset. UV-ljuset får limmet att härda färdigt. Även om många därmed bedömer att lösningen är permanent vågar inte Tesla riktigt utlova det. Istället säger de att de bjuder på första UV-behandlingen. Tesla betonar också att gula bandet inte påverkat skärmens funktionalitet utan var endast en estetisk defekt.

UV utrustningen sägs skickas ut till Teslas verkstäder nu och kommer användas globalt så snart verkstadspersonalen har fått utbildning i hur man använder den. Vi vet inte när den kommer till Sverige.

Men det är skönt att Tesla har fått en lösning på problemet. Även om skärmen fungerade var den inte rolig att titta på med gulnade kanter.

 


TCS ett år sedan: Svårt att öppna litiumgruva

Med tanke på elbilsrevolutionen vi ser komma skulle man kunna tro att bankerna står i kö för att finansiera nya litiumgruvor. Men det verkar vara långt ifrån så.

Bookmark the permalink.