Fler elbilar än laddhybrider i Sverige

Nu finns det fler elbilar än laddhybrider i Sverige. Den 25:e juli fanns det 275 783 laddhybrider registrerade hos Transportstyrelsen enligt sajten car.info – mot 275 847 elbilar.

Rent historiskt har vi alltid haft fler laddhybrider än elbilar i vårt land. Ända fram till sommaren 2021 fanns det alltid runt dubbelt så många laddhybrider som elbilar i Sverige.

Sedan hände det något. Takten nyregistreringar för laddhybrider avtog markant medan elbilar började öka explosionsartat.

Allt fler har upptäckt att elbilar är inget konstigt eller farligt, att de passar deras behov utmärkt. I takt med allt fler snabbladdningsstationer är räckviddsångest ett minne blott. År 2023 blev året för elbilarnas verkliga genombrott, med bäst säljande bilmodellen av alla elbilen Tesla Model Y.

Många hittills som inte riktigt vågat köpa en ren elbil skaffade sig en laddhybrid istället. Så man kunde “doppa tårna i vattnet”, testa det här med eldrift på ett “tryggt” sätt. Nu har allt fler insett att det är dags att släppa sargen, dags att hoppa i djupa ändan av poolen, dags att börja köra elbil.

Bookmark the permalink.