Fortsatt produktion i Teslas fabriker?

106298423

Medan många biltillverkare rapporteras stänga sina bilfabriker fortsätter produktionen hos Tesla. Trots lokala myndigheters uppmaning till att alla utom viktiga samhällsfunktioner ska jobba hemifrån eller sluta jobba fortsätter Fremont fabriken att rulla.

Enligt sajten Electrec har Elon Musk skickat ut följande mejl till alla anställda på fabriken:

“Jag vill börja med att vara mycket tydlig med att om du känner dig lite sjuk eller till och med bara obekväm, känn dig inte skyldig att komma till jobbet. Jag kommer personligen att vara på jobbet, men det är bara jag. Helt ok om du vill stanna hemma av någon anledning.

Många rykten florerar, men så vitt vi vet har ingen vid Tesla (över 56 000 personer) testat positivt för COVID-19. Jag kommer informera er omedelbart om något ändras.

Min uppriktiga åsikt kvarstår att skadan från coronavirus-paniken långt överskrider skadan av själva viruset. Om det sker en massiv omdirigering av medicinska resurser som står i proportion till faran kommer det att leda till mindre tillgänglig vård för dem med kritiska medicinska behov, som inte tjänar större nytta.

Vad COVID-19-data visar är att faran för förkylning och influensa i allmänhet kan vara hög för äldre, särskilt om det förekommer lungskador. Mycket händer vid offentliga sammankomster, men var försiktig också med familjesammanträden. Det som är relativt ofarligt för ett barn kan vara farligt för morföräldrar.

Min bästa gissning, för vad det är värt, baserat på de senaste uppgifterna från Center for Disease Control, är att bekräftade COVID-19 (denna specifika form av förkylning) fall inte kommer att överstiga 0,1% av den amerikanska befolkningen. Dessutom tror jag inte, när vi ser tillbaka på 2020, att dödsorsakerna eller allvarliga skador har förändrats mycket från 2017, till exempel: (CDC statistik).”

Han avslutar sedan mejlet med ännu en uppmaning om att man ska inte känna sig tvungen att komma till jobbet om man känner oro.

 

UPPDATERING 08:00: Under natten till idag trappades konflikten upp då sheriffen i Alameda twittrade:

Tesla is not an essential business as defined in the Alameda County Health Order. Tesla can maintain minimum basic operations per the Alameda County Health Order.

Kommer Tesla trotsa beslutet, eller tvingas de stänga ner fabriken? Vi följer utvecklingen. (Klämde iaf dit ett frågetecken efter rubriken.)

 

UPPDATERING 17:00: Fremont fabriken är fortfarande igång, trots sheriffens uppmaning att stänga. Rykten gör dock gällande att de endast bygger färdigt redan påbörjade karosser, fabriken ska stänga ner helt till i morgon.

 

GigaShanghaiPhaseTwoConstruction

Teslas kinesiska bilfabrik i Shanghai har redan upplevt karantän och är förbi det stadiet nu. De var tillfälligt stängda ett tag men är nu åter i full produktion, samtidigt som även fas 2 av fabriken har börjat byggas. Se nedan videoklipp inifrån Giga Shanghai vilka åtgärder de har tagit mot viruset:

Bookmark the permalink.