Greta Thunberg åker Tesla Model 3 runt USA

GretaThunberg

Klimataktivisten Greta Thunberg åkte segelbåt över till USA tidigare i år för att hon avstår från att flyga. Många frågade sig därför hur hon ska ta sig runt amerikanska kontinenten, hon ska besöka förutom många av USA-s delstater även Kanada och Sydamerika.

Nu har det framkommit att hon åker elbil. Det är skådespelaren och politikern Arnold Schwarzenegger som lånat ut en Tesla Model 3 till henne.

ArnoldGreta

När de två miljökämparna träffades i Wien tidigare i år bad Arnold Greta att om hon behövde någonting behövde hon bara säga till. När Arnold Schwarzenegger var Kaliforniens guvernör, “the Governator” år 2003-2010 hade han många gånger kritiserat den amerikanska regeringen för att vara för passiv i miljöfrågor. År 2006 blev Kalifornien under hans styre den första amerikanska delstaten att införa begränsningar av utsläpp som bidrar till klimatförändringar.

M3P

Teslan Arnold Schwarzenegger nu lånar ut låter Greta Thunberg åka utsläppsfritt runt USA och Kanada.

“Men varför åker hon inte tåg?” är det nog många som frågar. Jo för att amerikanska tåg dras nästan uteslutande av diesellok. Mindre än 1% av USA-s tågspår är elektrifierade!

Tesla Superchargers drivs däremot oftast av el från förnybara källor. Och till och med om de skulle haft tåg dragen av ellok som alternativ kan Greta åka med lägre energiåtgång i en elbil (så länge hon inte själv kör ensam).

Teslas nätverk av mer än 780 Supercharger snabbladdare runt om i Nordamerika låter bilen ladda snabbt och komma fram till alla möten Greta Thunberg ska närvara på de närmsta månaderna.

 

De som tycker att det är för mycket Greta Thunberg i medierna har nu fått en egen helpline att vända sig till:


JULBORD

Välkomna till årets upplaga av Tesla Club Swedens eminenta julbord på Sundby Gård söder om Stockholm den 26 november!

Är du Tesla entusiast eller ägare boka in dig till årets julbord för att träffa likasinnade. Ta gärna med ev partner. Det finns enbart plats för 56 deltagare så det är först till kvarn som gäller.

Mer info och anmäl dig här!

Bookmark the permalink.
 • johannesbrorsson

  “Alla Teslas Superchargers i hela världen drivs däremot av el från förnybara källor.” Verkligen? Var kan man läsa mer om detta?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Tesla använder alltid miljömärkt el till sina Superchargers – i de marknader sådant är tillgängligt. Men du har rätt i att vissa delstater i USA erbjuder faktiskt inte möjligheten att välja elleverantör. Har ändrat därför texten.

   • johannesbrorsson

    Just USA har väl tyvärr fortfarande en hel del fossilt kvar i sina el-ledningar. Men hon valde det bästa alternativet helt klart!

 • Mockasin

  När känslorna svallar åker ofta omdömet ut

  Klimathotet är en allvarlig utmaning och kräver att vi fokuserar på rätt saker