Hacka en Tesla

 

Tesla Motors tillhandahåller redan en prisbelönad app för att komma åt bilen från din mobil. Den är dock lite för begränsad i finesser för vissa.

Några Teslaägare har därför utvecklat en egen java-app som heter VisibleTesla. Den använder samma trådlösa uppkoppling som officiella appen, men har flera avancerade funktioner. Observera att det inte är en officiell app från Tesla Motors, utan du använder den på egen risk.

 

 

Är du ännu mer äventyrslysten kan du hänga med på diskussionstråden på Tesla Motors Club där folk har kopplat in sig på bilens interna Ethernet-nätverk. Då spelar man verkligen rysk roulett med en miljonkronorsbil och vi avråder alla från att ens försöka, men det är intressant att läsa om det i alla fall.

 

Vill du ha nya funktioner i din Tesla på laglig sätt kan du istället maila dina önskemål (på engelska) till service@teslamotors.com

Flera har tex mailat till dem och önskat att Tesla Motors lägger till stöd för Apple CarPlay. CarPlay är en ny teknik från Apple som låter folk styra sina mobilappar från bilens dataskärm. Första bilen som stödjer den kommer att bli Volvo XC90, tätt följt av flera bilar från andra biltillverkare. Dock inte Tesla Motors än så länge.

Tesla Motors har dock tidigare planerat att införa egen teknologi som låter spegla mobilens (både iPhone och Android) skärm på bilens mittenskärm, där man skulle kunna styra dem som de vore bilens egna appar.

CarPlays nackdel är att i alla fall första versionen av den kräver anslutning med sladd mellan mobilen och bilen – trådlös förbindelse planeras “i framtiden”. Och att det bara Apples egna iPhone som stöds. Men största problemet är nog att appar som ska kunna användas måste specialanpassas av sina utvecklare.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.  • One Response to Hacka en Tesla

    1. Pingback: Tesla Model S ODB-II uttag - Tesla Club Sweden