Fler och fler Tesla Model S i Sverige

Nu är det över 20 Tesla Model S som rullar omkring på svenska vägar. Med 5 nytillkomna bilar under månaden var totala antalet registrerade Model S uppe i 21 st vid slutet av Januari. Vi tackar som vanligt Power Circle för siffrorna!

En glädjande nyhet som rapporterats av våra medlemmar är att Tesla Motors har äntligen fått ordning på alla papper, så att bilarna blir rätt registrerade hos vägverket. De allra första bilarna som levererades i fjol blev tyvärr felaktigt registrerade som “import”, med finansieringskrångel som resultat. Nu står dock det korrekta “Import/införsel: Nej” i fordonsregistret, vilket underlättar oerhört för dem som vill leasa bilen. Detta bekräftas av Tesla Motors själva, som meddelar att de har bildat ett helägt svenskt bolag TM Sweden AB som är registrerad med samtliga tillstånd som krävs för att sälja bilar i Sverige, precis som vilken bilhandel som helst.

Fortsätter vi med glädjande nyheter så briljerar Tesla Motors i USA igen, den här gången är det Consumer Reports som rankade de ledande bilmärkena. De intervjuade femtonhundra amerikaner om hur de upplever olika bilmärken. Det är alltså gemene mans subjektiva inställning till bilmärket i sig som de mätte och rangordnade. Svenska tidningen Ny Teknik rapporterar stolt att Volvo kom på åttonde plats på listan. Men vi är nog ännu stoltare över att Tesla sköt sig som en raket in på femte plats! Från att ha varit totalt okänt för gemene man för ett år sedan, så räknas nu alltså bilmärket Tesla som en av de bästa i USA! Före bilmärken som tex Mercedes, Volvo, Cadillac och BMW. Inte av entusiaster eller journalister, utan av gemene man på gatan. Vi hoppas nu på samma utveckling i Sverige också.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.