Jobba på Gigafabriken

Panasonic-hiring-fair-Tesla-Gigafactory

Söker du jobb för tillfället kan vi tipsa dig om att Panasonic söker arbetskraft till Gigafabriken. På lördag kommer de ha en jobbmässa i Las Vegas där de söker arbetskraft till sin nya batterifabrik i Nevada.

Många pratar om Gigafabriken som något Tesla Motors bygger och äger. Men man ska inte glömma att det är ett konsortium av många olika företag under samma tak. Batteripacken som kommer att hamna i Teslas kommande Model 3 bilmodell är resultat av flera företags gemensamma arbete. I Gigafabriken kommer Panasonics maskiner som servas av Panasonics arbetare spotta ur sig de enskilda battericellerna, som Tesla Motors anställda kommer montera i batteribehållare tillverkade av en ännu icke namngiven tysk företag (som redan har flyttat in i lokalerna i Gigafabriken). Dessutom ska företag som processar råmaterial och kemikalier nödvändiga till battericellernas produktion flytta in, och sådana som demonterar gamla batteripack för återvinning. Under samma gigantiska tak kommer det vimla av olika företag.

Panasonic ska nu anställa arbetare som ska övervaka maskinernas drift, de söker efter 25 olika arbetsbefattningar (flera platser per befattning). De sökande ska ha minst gymnasieutbildning och vara beredda att jobba hårt i 12-timmars(!) skift. Japansk arbetsdisciplin.

Blir du anställd kommer du jobba på en helt oförglömlig adress för en batterifabrik: Electric avenue 1, Sparks, Nevada – hela adressen sprakar av elektricitet :-)

Fremont_fair

Senast Tesla hade en sådan jobbmässa för att anställa arbetare till sin bilfabrik i Fremont kom det så många sökande att polisen fick gå ut med trafikvarningar i lokalradion pga den flera hundra meter långa kön med sökande som hindrade trafiken. Mässan fick avbrytas i förtid. Vi får se hur det går för Panasonics jobbmässa.

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Mattias

    Även om artikeln kanske inte handlar bara om det så tror jag inte det är lönt för någon från sverige att söka jobb. De här jobben kan man inte få arbetsvisum för (de har hårda och extremt tydliga lagar om sånt).

    Om man inte redan har ett arbetsvisum i usa förstås (typ green card).