Kolla rotationsriktning på dina vinterhjul!

Det är många som byter till vinterdäck på sina bilar nu. För ungefär 12 tusen Teslaägare är det för första gången någonsin på sin nya bil. Det är så många som har köpt en ny Tesla sedan i våras.

Kolla två viktiga detaljer på dina vinterdäck: att de har rätt rotationsriktning och rätt tryck!

Många vinterdäck har en särskild rotationsriktning. Däcken måste vara monterade åt rätt håll på fälgarna för att däckmönstret ska ha optimal effekt. Tyvärr händer det ibland att kunder får felmonterade däck. Antingen att däcken monterades fel på fälgarna eller att fälgarna monteras på fel sida bilen. Vi har fått rapporter om felmonterade vinterdäck både bland dem levererade av Tesla med bilen och däck från tredje part.

Gå runt bilen och kontrollera att pilarna på däcksidorna pekar åt rätt håll! Om inte be en däckverkstad fixa problemet, för din egen säkerhet.

Kolla även lufttrycket i dina vinterdäck! Men inte i rumstemperatur utan ute i kylan. Trycket i däcken minskar i minusgrader.

För Teslor och andra elbilar som har hög motorstyrka är det extra viktigt att ha rätt tryck i däcken. Ett tryckfall på så lite som 0.2 bar kan försämra bilens vägegenskaper med bredställ i korsningar och hjulspinn som resultat. Att däcktryckssensorerna inte protesterar betyder inte att dina däck är optimalt fyllda – bara att de inte har punka. Fyll på med rätt tryck, och gör det utomhus när däcken är kalla.

Kör försiktigt!

Bookmark the permalink.