Kör gratis i tre år

Mackar

Teslaägare kan alltid snabbladda sina Model S bilar helt gratis på långresor på nära 600 Supercharger-anläggningar runt om i världen. Förbetalt i Tesla Model S pris finns gratis Supercharger-laddning bilens hela livslängd ut. Man kan alltså åka med sin Tesla från Sverige till Paris utan att betala ett enda öre för drivmedlet.

Fast oftast laddar man ju bilen hemma, och då kostar det ju ca 2 kronor milen i elkostnad. Inga stora summor om man jämför med en fossilbil, men inte helt gratis.

Nu erbjuder dock Skellefteå Kraft -ett av bolagen som levererar elen till de svenska Superchargrarna- att Teslaägarna får ladda sina bilar gratis även hemma! Alla Teslaägare som väljer Skellefteå Kraft som elleverantör får gratis el till 1500 mils körning per år under tre år.

Det är ingen tankbil med elektroner som kommer förbi hemmen, utan erbjudandet är så enkelt utformat som en rabatt på 154 kr/mån (ex moms) på elräkningen man betalar. Det är så mycket elen kostar till en Tesla Model S som körs 1500 mil per år. Eller snarare så litet.

Söker man på compricer.se eller liknande sajter kan man faktiskt hitta flera andra elproducenter som säljer billigare el än erbjudandets. Till och med Skellefteå Kraft själva har lockpriser där som gör första årets elräkningar billigare. Men det är inte kronorna och örena som vi uppskattar i Skellefteå Krafts erbjudande – utan själva idén.

För vilket annat fordon kan du framföra på ett hållbart, koldioxidneutralt sätt helt gratis?

 


TCS två år sedan: Snuskiga veckan

För två år sedan spårade vi ur helt här på Tesla Club Sweden och hade artiklar som Nakenbilder, en titt under kjolen, och Dirty Pictures

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Pontus

  Jo men har ni inte hört att om man skaffar Biliakort så får man rabatt på bensinen/diseln, hela 1 kr/liter men även här finns en liten begränsning det gäller bara de första 100 literna…
  Dvs du tankar för ca 1.400 kr och får 100 kr i rabatt :-)
  och Bilia kan räkna med att du fortsätter att tanka för kanske 20.000 kr/år (1.500 mil med 0,7 l/mil).
  Nej även när det gäller rabatter verkar elbilarna vara bättre då det för mig skulle innebära ca 20% rabatt på elen och mindre än 0,7% rabatt med fossilbilen.

 • G F

  Billigaste elen får du om du (laddar i någon annans uttag) skaffar timtaxa. Alla kan få det (sedan dec 2012) oavsett vilken leverantör du har. Du laddar ju ändå bilen nattetid. Elpriset på natten kan gå ända ner till 10% av dagtaxan. Jag brukar ladda för 1-20 öre + skatt KWh! Exempelvis så laddar jag i natt för 5 öre + skatt = 43 öre.

  Levererar du ut el på nätet via solpaneler som jag gör, är Skellefteå Kraft inget bra alternativ. Då gäller främst att hitta ett bolag som betalar bra för den el du levererar, typ 1kr KWh. Plus att du får 60 öre i skattekompensation, men bara för de kWh du levererar ut på nätet.. Så den elen vill du inte förbruka skälv. Det är bättre att köpa el nattetid till Teslan och värmesystemet (de största elförbrukarna). Bara mellan kl 23-06 finns det en potential på nästan 100 kWh att utnyttja, om du har 20A huvudsäkring som jag har. Det räcker gott till för att ladda upp den halva “tanken” du har förbrukat i bilen under dagen. Samt att värma upp acc tanken i huset för hela dagens värmebehov, så här års. På så vis kan du bidra till att balansera elnätet, minska utsläpp och behovet av reglerkraft. För billig el är “ren” och dyr el är “smutsig”. Det är faktiskt så enkelt!

 • Pago

  Funderar du på att köpa en Tesla Model S eller Model X så finns det fortfarande möjlighet att få gratis snabbladdning till den om man beställer genom en rekommendations länk som denna http://ts.la/robert7701