Krama din Tesla!

HugYourTesla

Tesla är kända för att dölja små roliga meddelanden och finesser i sina bilars mjukvara, så kallade “påskägg”. Men italienska ägaren Joel Paglione har nu hittat ett påskägg även i bilens hårdvara:

Trycker man på locket till laddluckan vid vänster bakljus öppnas den så att man kan ansluta laddsladden till bilen, det känner alla Tesla ägare till. Men har du någon gång försökt trycka på luckan vid höger bakljus? Inget händer.

Joel har hittat att man måste trycka samtidigt på båda luckorna! Det gör du genom att bokstavligen krama din bil, som visas på bilden ovan. Gå nu ut och krama din Tesla Model 3! Man måste trycka exakt samtidigt på båda luckorna vilket är ganska svårt i början, man måste försöka flera gånger tills man har fått in handgreppet. Men kramar du din bil hårt och lyckas trycka exakt samtidigt på båda luckorna så öppnas plötsligt höger bak lucka och avslöjar bilens hjärta som klappar för dig!

HugYourTesla2

Höger lucka döljer inget ladduttag, det finns bara på bilens vänstersida. Men där Tesla-märket som visar laddförlopp vanligtvis brukar sitta har Tesla dolt ett rött litet hjärta som med långsamt pulserande ljus “klappar för dig”. Åååå så sött!

Vi som har vänsterstyrda bilar har ju laddluckan vid vänster bakljus. I länder som Storbritannien där bilarna är högerstyrda ligger laddluckan vid höger bakljus. För att kostnadseffektivisera tillverkningen har Tesla därför monterat laddluckor på båda sidor av alla sina bilar – men monterar laddkontakt bara bakom den ena, beroende på vilket land bilen ska skickas till. Bakom den andra, oanvända luckan har de istället monterat detta påskägg.

Genom att göra det extra svårt att öppna luckan har Tesla lyckats med att dölja detta påskägg ända tills nu. Man måste trycka på båda luckorna exakt samtidigt för att få luckan att öppna sig och visa det klappande hjärtat. Dessutom sägs det att funktionen är knuten till kalenderdatum också, att det fungerar endast en enda dag per år, just idag på första april!

Så gå nu ut och krama din Tesla! Mer information om fenomenet kan du hitta här.

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Pontus

    En kram är väl bilen värd alla dagar?