Tisdagar bra dag att köpa Tesla på

M3bestall

Tesla har släppt lite udda men intressant statistik kring sina kunders inköpsvanor.

Till skillnad från traditionella biltillverkare är det inte till en bilåterförsäljare du går till när du vill köpa en Tesla – utan till din köksbänk. Eller favoritsoffa. Teslas bilar beställs nämligen online, på Teslas webbsida! Du inte enbart designar din bil på hemsidan, utan även slutför köpet med hjälp av ditt kreditkort!

Det är lika enkelt att köpa en hel Tesla bil som att köpa vad som helst annat online. (Eller som en kund sa: “efter klicket på köp-knappen behövde jag klicka bara 4 gånger till (inkl ett dubbelklick) innan hela köpet var i hamn – när jag köpte min Apple Watch behövde jag klicka tio gånger”.) Och priset är fast – du slipper kohandla med nån sliskig bilförsäljare.

Enligt Tesla är det klockan fyra på eftermiddagen som de flesta klickar på köp-knappen, men “rusningstrafiken” pågår mellan tre och sex. En procent av köparna lider tydligen av sömnlöshet pga beslutsångest, för de klickar på köpa-knappen någon gång mellan klockan ett och fyra på natten.

Av någon anledning vinner tisdag som den dagen de flesta köp görs, tätt följd av onsdag. Och finnar är mer benägna att köpa bilen på morgonen medan danskar gärna väntar till kvällen.

Uppemot 70% av de europeiska köparna köper sin Tesla utan provkörning. De vågar göra så för de har ju sju dagars returrätt på bilen: efter att du har hämtat ut din Tesla har du sju dagar eller 1600 km på dig att ångra ditt köp, lämna tillbaka bilen och få pengarna tillbaka.

Genom att sälja online direkt till slutkund utan mellanhänder är Tesla nog det enda bilmärket som över huvud taget går att köpa i flera europeiska länder nu. Alla andra säljer ju via återförsäljare – som har fått stänga på grund av karantänbestämmelser.

Tesla har även i flera länder infört Touchless Delivery: när det är dags att få sin bil hämtar kunden ut den helt själv, utan att behöva träffa någon säljare:

 


MayeMuskTCS tre år sedan: Ingen förtur

Tror du att du kan snacka till dig någon rabatt när du ska köpa din Tesla tänk om: inte ens Elon Musks egen mamma fick någon förtur eller rabatt när hon köpte sin Tesla Model 3!

Bookmark the permalink.