Kundmagnet

Toftaholm

Ofta har vi pratat om att laddstationer lockar kunder. Nu har vi tack vare Värnamo Nyheter fått det bekräftat:

De har intervjuat Toftaholms herrgårds ägare Torbjörn Colfach som berättade att de har just haft den bästa julimånaden på 20 år! Och det är knappast den regniga sommaren som har lockat gästerna till hans herrgård – utan de 8 laddstolparna han har låtit Tesla installera precis utanför. Toftaholms herrgård ligger mittemellan Värnamo och Ljungby längs med E4 och är därmed strategiskt belägen för alla Teslabilister som åker längs motorvägen.

Allt Torbjörn Colfach gjorde var att upplåta lite mark till Tesla, de gjorde sedan hela installationen själva. “Det var ju bara ett tärningskast” erkänner han till tidningen, “mitt mål var att få folk att komma hit”.

Det tärningskastet har fått en chockerande positiv effekt för hans rörelse. “Vi har haft lunchrusningar vi inte kunnat drömma om. 70 á la carte som exempel. Vi har inte haft en sådan julimånad på 20 år. Det har gett konferensbokningar och allt möjligt.” Han söker nu förstärkning av sin personal för att möta den kraftigt ökade efterfrågan.

Under Juli månad har laddarna utanför hans herrgård betjänat 335 Tesla elbilar, kunder som nog annars inte skulle ha stannat till vid herrgården. Och under Augusti och September räknar han med att få även flera utländska kunder, som kommer stanna till vid herrgården på sin väg till och från Stockholm.

Få hotell, restauranger och köpcentra verkar ha insett vilken enorm kundmagnet en laddstation är. Skaffar man en laddstation kommer köpstarka kunder åka långa omvägar för att besöka just det stället – och de kommer stanna där en längre tid! Även den snabbasta laddstationen av dem alla -en Tesla Supercharger som laddar bilens batterier till hälften på 20 minuter- får folk att passa på och fika eller äta på stället när man ändå är där. Och man ska inte underskatta sekundäreffekten heller – har man varit på ett ställe och trivts kommer man komma ihåg stället nästa gång man ska boka tex en konferens eller liknande.

Såväl Tesla som Clever, Öresundskraft, Fortum och andra aktörer håller just nu på och försöker bygga laddstationer runt om i Sverige; de letar med ljus och lykta efter platser där de kan anlägga dem. De är beredda att göra hela installationen själva, markägaren behöver inte göra särskilt mycket mer än upplåta lite mark. I utbyte lockas massor av nya kunder dit. Vem kan motstå ett sånt erbjudande?

 

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • G F

    “Vem kan motstå ett sånt erbjudande?”
    Ljungbys kommun uppenbarligen, eftersom de inte ville ha dit Tesla, snacka om losers!!!