Kvicksilver bilarna ser magiska ut

Quicksilver

De första Kvicksilver-färgade Model Y har siktats vid Teslas bilfabrik utanför Berlin. Tesla har nyligen bytt färgnyans på sina silverfärgade Europa-tillverkade bilar, från gamla Midnight silver till nya, ljusare Kvicksilver.

Men förutom nyansen har den nya färgen även mer dynamik och djup. Precis som ämnet kvicksilver skiftar bilarnas färg extremt mycket beroende på betraktelsevinkel.

“Endast Giga Berlin kan skapa dessa färger” twittrade Elon Musk när färgen introducerades för tre veckor sedan, “eftersom lackeringsverkstaden specialbyggdes för att kunna applicera många fina lager av färg, vilket ger den en komplexitet som annars inte är möjlig.”

Bilarnas läckra lack verkar bli en fröjd för ögat. Färgen silver på bilar har länge betraktats som ett slags “tråk-grå”. Med Teslas nya kvicksilver färg kan det bli en ändring på det.

Red_MidnightCherry

Nu kan vi knappt hålla oss, vi bara måste få se hur häftig den nya röda nyansen Midnight Cherry Red kommer att bli! Den sägs precis som kvicksilver bestå av uppemot tretton lager färg och lack ovanpå varandra för att få till den djupa komplexiteten i färgen.

Läs mer om de nya färgerna här.

Bookmark the permalink.