Ladd-etiketten

image

Här kommer ett bra tips till dig som vill visa hänsyn till dina medbilister när du laddar din elbil:

Skriv ditt mobilnummer innanför laddluckan!

Då kan andra elbilister som också behöver laddplatsen lätt kontakta dig.

Du kanske laddar din Tesla bara för säkerhets skull, medan en stackars Leaf-ägare inte kan komma hem öht utan laddning. Eller din bil är färdigladdad innan du är färdigfikad i närheten. Då är det bra att andra enkelt kan kontakta dig.

Vissa snälla medmänniskor brukar redan idag sätta lapp i vindrutan med sina mobilnr. När de kommer ihåg det.

Men en liten etikett innanför laddluckan är alltid där. Och den syns endast när luckan är öppen, när du laddar. Annars syns den inte. Till och med när du laddar syns den bara för dem som vet var de ska titta. Snyggt och diskret.

Alla elbilar har någon slags lucka över sina laddkontakter. Klistra ditt telefonnummer på insidan av laddluckan, eller på annan fri yta innanför den. Tänk på att numret ska synas även med istucken laddsladd!

Och nästa gång du ser en elbil som tex har laddat färdigt och du skulle vilja komma åt att ladda: kolla innanför laddluckan efter telefonnummer! Kom dock ihåg när du ringer att tacka din medbilist att hen var snäll nog att skriva sitt nummer där – annars skulle du ha behövt vänta kanske en lång stund på din tur!

Ju fler andra forum och liknande du sprider detta meddelande till desto större chans att nästa gång du behöver kommer du hitta telefonnumret innanför laddluckan!

 


TCS ett år sedan: Model S förbättrade skydd i detalj
För exakt ett år sedan kollade vi in i detalj hur Tesla Motors förbättrade Model S skydd av bottenplattan med bla en titansköld.

 

Tagged . Bookmark the permalink.