Model S förbättrade skydd i detalj

Låt oss kolla på det förbättrade skyddet av bottenplattan som Tesla Motors har börjat montera i Model S. Som vi tidigare har rapporterat monterar Tesla Motors extra skydd av bottenplattan i alla sina Model S bilar tillverkade efter 6 Mars. Äldre bilar kan få skydden eftermonterade gratis.

Skydden består av en aluminiumbalk, en titanplatta och en extra aluminiumlist som ska krossa hinder på vägen och hindra dem från att punktera batteripacket. Men hissar man upp en Tesla Model S och kikar under ser man bara ett plastskydd. Har vi blivit lurade? Har vi gått på Tesla Motors reklamsnack? Hur vågar de ljuga om titan när det bara är vanligt svart plast? Vi kan antingen kasta oss över skrivmaskinen – eller ploppa loss plastskyddet.

bottomplateNu syns aluminiumbalken längst fram som ska krossa mindre föremål som hamnar under bilen. Större föremål ska den istället rikta uppåt så den fastnar i plastskyddet som vi just plockade bort. Det är därför det är tomt precis efter aluminiumbalken. Hellre att större föremål förstör plastskyddet än batteripacket.

Den svarta plåten på hjulaxeln är den berömda titanplattan. Plattan skyddar känsliga komponenter, som styrning, som du gärna vill ha kvar även om du har kört på något. Du trodde väl inte hela undersidan skulle kläs med löjligt dyra titanplattor? Det är inte riddarrustning vi talar om här, snarare suspensoar.

Sista silverfärgade aluminiumlisten precis framme vid batterierna ser till att bilen glider över hindret snarare än att batteripackets kant slår in i den.

Dessa tre förbättringar tillsammans ser till att nästa gång du kör på något på vägen blir resultatet så här:

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.