Laddevent på hotell Birger Jarl

Vi på Tesla Club Sweden var inbjudna på ett litet annorlunda event i går kväll, hotell Birger Jarl i Stockholm skulle inviga sina 13 laddstolpar. I dagens Sverige, där man är glad om nåt hotell kan skrapa fram ett vägguttag efter flera telefonsamtal där man förklarar vad en elbil är och hur man skulle vilja ladda den är det skönt att kunna se ett hotells parkeringsgarage med riktiga laddboxar vid en fjärdedel av platserna.

BJ5

Hela parkeringsgaraget blev ombyggd till mingelfest, med DJ, scen, och elbilar från många leverantörer att beskåda. Röd matta på golvet, färgglada lampor och ballonger trollade om kala betongkällaren till festlokal.

BJ4

Ja det är nya Nissan Leaf du skymtar i bakgrunden. Även Tesla och Renault visade upp sina elbilar.

BJ3

Hotellets VD Marianne Hultberg och Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén invigningstalade. Båda var rörande överens om att Stockholm behöver fler laddplatser om folk i framtiden ska våga besöka staden. Ett litet betonglejon överräcktes från Stockholms stad till hotellet.

BJ2

Åhörarna kunde sedan frossa i goda snittar och ännu godare bubbel. Många trevliga nya kontakter slöts kring ståborden.

BJ1

Trots snart 11,000 rena elbilar i landet är det fortfarande svårt att hitta hotell som har fattat att det som lockar elbilister mest när de letar efter övernattning i någon avlägsen stad är två hål i väggen där bilen ska stå.

I tidens anda ligger dock att hotell-söksajterna hotels.com och booking.com precis häromveckan infört elbilsladdning som filter-alternativ när man ska söka hotell. Förutom att det underlättar för oss elbilister att hitta de framåt hotell som tänker inte bara på hur jag ska tillbringa min natt där utan även på hur min elbil ska göra det, gör det även att andra hotell som inte har kommit så långt får plötsligt ett incitament att skaffa laddplatser. För inget eggar ett hotell mer till action än vetskapen att nu kommer de inte ens dyka upp bland sökresultaten hos vissa kunder.

Utbyggnaden av laddplatser för elbilar på hotell kommer förhoppningsvis nu följa samma mönster som WiFi hade. Först skaffade några futuristiska hotell nymodigheten, sen följde fler och fler efter. Idag är det svårt att hitta nåt hotell som inte har WiFi.

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Henke

  Hur är detta hotell utifrån själva boendeperspektivet? Är det schysst att bo på eller väljer man det enbart för att det nu går att ladda där?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Fyrstjärnig hotell med 8,2/10 på hotels.com och 8,3/10 på booking.com dvs mycket bra enligt de som har bott där.

   • G F

    Och dyrt! :)

    Vet du var det kostar med en laddplats där över natten? (skulle vara bra info i artikeln)

    • Shane McPartland

     Hej! Jag jobbar på Hotel Birger Jarl och tänkte informera lite om priser och sånt. Att parkera hos oss kostar i dagsläget 275:-/dygn och att ladda är helt gratis. MEN… Vi har en kampanj just nu tom. 30 juni 2018 som gör att alla Tesla ägare får ladda och även parkera hos oss helt gratis!
     Våra rumspriser går upp och ner beroende på tillgängligheten. Oftast har vi ganska bra deals på gång. För bokningar, vänligen kontakta vår bokningsavdelning på reservation@birgerjarl.se

     • G F

      Tack för info, bra att känna till!

 • dejven

  Problemet är att dessa (på liknande platser) alltid lyckas vara upptagna av hybridbilar, vilket såklart måste vara okej på ett hotell. Mitt största problem sedan jag köpte elbil för snart ett år sedan är helt klart att hybrider med 5-10kwh står hela arbetsdagar eller nätter på platser som skulle avgöra om jag kommer hem eller ej!

  Lösningen? Kanske att hälften av dessa blir märkta med “Laddplats ej avsedd för hybridbilar”?

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Lösningen på laddplatser konstant upptagna av el- och laddhybridbilar är att bygga fler laddplatser.
   Lösningen på laddplatser upptagna av avgasbilar är dryga böter.

   Jag tror den dagen hotellet ofta har fler än 3 Teslaägare och 10 laddhybrid- eller elbilsägare som gäster kommer de skaffa ännu fler laddplatser.

 • Fabian Ruben

  Fantastiskt! Särskilt roligt eftersom jag misstänker att det var jag som triggade igång dem från början. Vi låg på rätt hårt om elbilsladdning när vi bodde där för 1 år sedan. De hade redan då massa trefasuttag, men inga laddboxar. Jag berättade om möjligheten till att få gratis boxar från Tesla och se var mycket intresserade. Följde upp det med ett mail efteråt där jag fick veta att de skulle dra igång det. Kul att det blev så många platser!

 • Shane McPartland

  Hej! Jag jobbar på Hotel Birger Jarl och tänkte informera lite om priser och sånt. Att parkera hos oss kostar i dagsläget 275:-/dygn och att ladda är helt gratis. MEN… Vi har en kampanj just nu tom. 30 juni 2018 som gör att alla Tesla ägare får ladda och även parkera hos oss helt gratis!

  Våra rumspriser går upp och ner beroende på tillgängligheten. Oftast har vi ganska bra deals på gång.
  För bokningar, vänligen kontakta vår bokningsavdelning på reservation@birgerjarl.se

 • Hasse Carlsson

  Mitt solklara favorithotell. Att boka sitt rum OCH sin laddplats och sedan ta hissen direkt upp på hotellet är klockrent!! Och ALLTID bästa service av personalen. Toppklass.