Sök hotell med elbilsladdning

Screenshot_20180311-145318~01

Så har det äntligen hänt: nu kan man söka på hotell som erbjuder elbilsladdning.

I åratal har elbilister efterfrågat att lätt kunna hitta vilka hotell i en stad som erbjuder laddplatser. För så enkelt är det: som elbilist finns det inget mer lockande i ett hotell än de där två hålen i väggen där bilen står.

Både vi och andra elbilsföreningar har varit i kontakt med sidor som listar hotell och försökt få till ändring. De hotell som skaffat ladduttag ville också kunna skylta om det.

Nu har både hotels.com och booking.com infört laddplats för elbil som filtermöjlighet när man letar efter hotell. Andra liknande sajter lär följa efter snart.

Som vanligt anger man stad man vill besöka och datum när resan sker och trycker på “sök”. Upp kommer förhoppningsvis en lång lista med hotell. Nu kan man välja filtrera och bocka för laddplats för elbil. Då visas enbart hotell som tar hand inte bara om sina gäster utan även om deras elbilar också.

Utvecklingen påminner om när trådlös Internet kom: i början var det svårt att hitta hotell som erbjöd WiFi. Sedan införde söktjänsterna att man kunde hitta hotell som erbjöd nymodigheten. Nu är det knappast nåt hotell kvar som inte har WiFi. För så är det, att så snart det blir något som kunderna kan filtrera på så vet hotellägarna att vissa kunder kommer filtrera bort dem från sina sökningar. Kunder som inte kommer ägna en tanke på att bo hos dem, kommer inte ens se deras hotell bland sina sökresultat. Kunder som kommer välja en konkurrerande hotell. Då får hotell plötsligt bråttom att införskaffa nödvändig utrustning, speciellt om det är någorlunda billigt.

Vi hoppas därför laddplatser på hotell kommer nu få samma snabba utveckling WiFi fick. (Och vi kommer nog tyvärr också se hotell som tar samma ockerpriser för laddning som de tog för WiFi också i början.)

Så nästa gång du besöker ett hotell som inte har laddplats: påminn dem om att kunder med elbilar kommer inte ens se deras hotell i resultatlistan när de söker på söksajter. Eller ännu bättre: hala fram mobilen och visa listan över konkurrenterna i staden elbilister hellre väljer. De gånger jag gjort så och de ser värsta konkurrenten dyka upp på skärmen men inte deras hotell brukar de få ögon stora som tefat och väldigt bråttom att fixa till problemet!

Övernattar du på ett hotell som har elbilsladdning beröm dem och berätta att laddplatsen var orsaken du valde just dem – så kan de skaffa laddare även till koncernens övriga hotell. Och påminn dem om att registrera sig – många hotell vi vet har laddplatser saknas från sajternas listor.

 


Ett utav hotellen som skaffat laddplatser för elbilar (men som inte verkar meddelat hotellsajterna än iom att de inte kommer upp när man filtrerar på laddplatser) är Hotell Birger Jarl på Tulegatan 8 i Stockholm. De ska inviga sina laddare med ett event på torsdag som vi har fått några biljetter till. Bubbel, snittar, tävlingar – skynda över till vårt forum för att se om det finns några biljetter kvar! Först till kvarn…

 


TCS tre år sedan: Dolda laddstolpar

Men vad ska du göra om inga hotell erbjuder laddning i någon liten stad på landsbygden? Du ska kanske överväga att bo i en stuga? Det finns nämligen anläggningar med dolda laddstolpar runt om i vårt land…

Tagged , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Claes

  Tack! Mycket bra och jag har redan börjat bearbeta några hotell som jag besöker nu medans jag fortfarande ICE:ar.

 • Eldaria

  När jag efterfrågade laddplats inför att jag skulle åka till Jula Hotel i Skara till sommaren, så sa de att man kunde använda motorvärmaruttagen, så vi får väl se hur det går.

 • Måns

  Äntligen! Som jag har tjatat på dom!

 • Tobias Norström

  Hummersås? :)