Laddkabeln för svenskt väder

eConnect_boxLaddkabeltillverkaren DEFA har lanserat eConnect, en laddkabel de påstår är “utvecklad för Nordiska förhållanden”.

På deras hemsida sticker de ut hakan och radar upp flera unika fördelar med kabeln:
• Kabeln förblir mjuk och flexibel även i minusgrader.
• Smart utformad lock som inte blir blöt på insidan och samlar regnvatten och smuts.
• Lättviktig och ergonomisk.

Videon på deras hemsida går ett steg längre och visar hur tuff och stryktålig kabeln är. Bland annat påstås den tåla köras över av bilen:

eConnectKan detta vara sant? Vi beställde hem en kabel för att ta reda på det.

Första intrycket var positivt. Kontakterna har gummerade handtag som ligger bra i handen och man får nog ett bra grepp även med handskar på vintern. Känns kvalitet.

Men hur ska vi testa det här med minusgrader? Kabeln kom tyvärr några veckor efter vi hade ordentlig vinter för en gångs skull i huvudstaden.

Så vi stoppade in den i frysen. Fick heroiskt tömma en glassburk tillsammans med barnen för att göra plats åt kabeln som fick sitta i -20 grader över natten.

På morgonen tog vi så ut kabeln och testade: jodå, den är faktiskt fortfarande flexibel även i minusgrader! Stelare än vanligt förstås men en märkbar skillnad mot andra laddkablar. Som ofta blir stela och bökiga att göra med på vintern.

eConnect_regn

En så liten sak som att upphängningen av skyddslocket är mitt på, så den hänger rakt ner och inte samlar regnvatten kan göra ganska så mycket. Sen kan man även dra i stroppen den hänger på så den inte dinglar långt nere utan smyger upp mot handtaget. Det är kanske mer tveksamt om man gör varje gång, kanske de som är extremförsiktiga med lacken.

I ovan reklamvideo visar de även hur pass tålig kontakten är: den tål att tappas – och till och med köras över av bilen!
Ja det måste vi ju testa :-)

eConnectTest

Jodå, det hände inget särskilt (förutom att fina gummerade handtaget blev grå och smutsig). Den tålde utan problem att köras över av vår Tesla Model 3.

Så våra tester bekräftar det:
DEFA eConnect är en tuff och hållbar laddsladd anpassad för vårt nordiska klimat.
Behöver du en laddkabel till din elbil bör du definitivt överväga skaffa den.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---