Lättare hitta beg elbilar

Blocket

Det har blivit lättare att leta efter begagnade elbilar på Blocket. Annonssajten har äntligen lagt till valet “El” under “Drivmedel” på söksidan för bilannonser. Både vi på Tesla Club Sweden som föreningen Elbil Sverige och många privatpersoner har i åratal tjatat på att Blocket skulle införa den valmöjligheten men ingenting hände. Det som tydligen behövdes var en konkurrent:

Wayke

Bilannonssajten Wayke har valet el som drivmedel. Och Laddhybrid. Och Elhybrid? Och Hybrid el/bensin?! Nånting bidde tydligen lite fel där.

Vad vi har förstått från Toyotas annonser är en “elhybrid” exakt samma sak som en vanlig hybridbil, fast Toyota tyckte att nu när de inte har några riktiga elbilar ska de i alla fall ha ordet “el” med i någonting så de hittade på benämningen “elhybrid” som ju nästan låter som en elbil…

Vi hoppas Blocket fortsätter snegla på konkurrensen och även de snart inför drivmedelsvalet Laddhybrid. Kan ju vara många som vill söka efter sådana bilar.

Betraktar vi sökresultaten ser vi många elbilar från 2013-2014. Det som blir lite missvisande är att det är lite si och så med informationen om att till Renaults äldre elbilar tillkommer en batterihyra på uppemot tusen kronor i månaden. Heder åt de säljare som skriver ut det i annonsbeskrivningen, och hoppas att ingen köpare blir lurad av de andra annonserna.

Billigaste Teslan var till salu för 519,000 kronor. En bakhjulsdriven S85 från 2014… som togs i trafik 2017? Ett bra ställe att diskutera sina funderingar kring begagnade Teslor är tråden “Tips och snack om beg. Teslor som säljs på blocket, kvd m.m.” på vårt forum! Inte sällan händer det att säljaren själv träder fram och förklarar det man funderat över. En tredjedel av alla Teslaägare är ju medlemmar i Tesla Club Sweden.

Bookmark the permalink.
  • Marcus

    Jag trodde att med elhybrid menas bilar som BMW i3 REX, dvs en vanlig elbil som har en hjälpmotor som drivs med bensin, medan en laddhybrid tvärtom är en bensinbil som har en elmotor som stöd.
    Hybrid el/bensin är en vanlig hybrid, som en Prius alltså. Men det är kanske inte tänkt så.

  • Pontus

    Elhybrid är väl en elbil med en AC motor och en DC motor. Eller kanske ett blybatteri och ett Li batteri?