Leasa begagnad Tesla

home_hero_forest_900

Det är mycket mer lönsamt att leasa elbilar än att köpa dem. Många känner till de 60,000 kronor i bonus elbilar får – men långt ifrån alla känner till skatteverkets rabatt på förmånsvärdet på elbilar.

Vanligtvis beräknas bilars förmånsvärde baserat på bilens inköpspris. Men så är icke fallet för elbilar! Skatteverket beräknar istället förmånsvärde efter vad “motsvarande” avgasbil skulle kosta. Med resultatet att förmånsvärdet är förvånansvärt lågt för elbilar! Även om man är löntagare och skaffar en kostnadsneutral personalbil, dvs betalar alla företagets utgifter själv för bilen lönar det sig rejält att leasa en Tesla istället för att köpa den med sina surt förvärvade slantar. Leasingbilen betalar man nämligen med oskattade pengar från bruttolönen. Det svenska skattesystemet är utformat för att kompensera detta med hjälp av förmånsvärdet – men för elbilar är den ju kraftigt rabatterad. Du sparar flera tusen kronor i månaden att leasa Teslan istället för att köpa den!

Du kan räkna själv hur mycket du sparar på Teslakalkylen.com Där kan man även jämföra hur mycket billigare det är att leasa en elbil än en avgasbil. Många blir förvånade att höra att det är över tusen kronor billigare att leasa en Tesla Model S än en Volvo V90 – trots att Teslan är nästan dubbelt så dyr.

Bilen man ska leasa behöver inte ens vara fabriksny. Det går faktiskt alldeles utmärkt att leasa även begagnade Teslor – via Teslaleasing.nu

Ofta brukar det vara krångligt att försöka ta över leasingkontrakt på begagnade Teslor. Problemet är restvärdet: den förra leasingtagaren har ofta betalat av så mycket att det finns ett rejält övervärde i bilen som hen vill få ut vid försäljning. Köparen vill inte betala mellanskillnaden kontant.

Teslaleasing.nu har en elegant lösning på problemet: de köper bilen från säljaren och säljer den till köparen med en ny finansiering från DNB Finans, 1 års garanti och försäkring från Trygg-Hansa. De löser restskuld och betalar ut övervärde till säljaren vid leverans. På så sätt kan säljaren få ut övervärdet på bilen utan att köparen behöver betala det kontant.

Vill du skaffa en riktigt billig Tesla, eller är begränsad av taket på 7.5 basbelopp du får ha på din tjänstebil: leasa en begagnad Tesla!

 


Teslashop

Tesla har öppnat svenska versionen av sin onlinebutik shop.tesla.com där svenska Teslaägare kan köpa extratillbehör till sina bilar.

Utbudet är än så länge ganska magert, mest laddboxar och gummimattor till bilarna. Till Model S och X finns även CHAdeMO adaptern att beställa. Model 3 lastbågar är listade som slutsålda för tillfället.

Sajten är på engelska men priserna i svenska kronor. Leverans sker från Nederländerna men frakt ingår i de angivna priserna.

 


TCS två år sedan: Flödesbatteri

Flödesbatterier lockar med enorma lagrinskapacitet. Hur fungerar de, och vilka för- och nackdelar har de?

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Mocke

    Hur är det med privatleasing för en normalinkomsttagare , säg 35 000 kr/mån. Jämfört med att köpa beg fossil. (för ca 250 kkr) varför leasar de inte ut begagnade 2-3 år gamla bilar?